Hyppää pääsisältöön

MTV Median toimitusjohtaja varoittaa Netflixiä ja HBO:ta: Markkinoiden pienuus voi yllättää

Netflix ja HBO lanseeraavat omat videopalvelunsa netissä syksyn aikana. Mitä vaikutuksia palveluiden aukeamisella on suomalaisille tv-markkinoille MTV Median toimtusjohtajan mielestä?

Netflix // Kuva: EPA

Etusivun toimittaja Eve Väyrynen haastatteli MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotkoa, joka kertoi uusien tulokkaiden saapumisen olevan kuluttajien kannalta hyvä asia. Rotkon mukaan monilla markkinoilla missä Netflix ja HBO toimivat ilmainen netti-tv-tarjonta on suppeampaa kuin Suomessa tällä hetkellä.

- Suomessa kaikki mikä tulee ja menee maksulliseen nettimalliin, niin tietyllä lailla sen pitäisi olla aika premium-tuote. Siinä mielessä se ratkaisee, että kuinka hyvää sisältöä HBO:lla ja Netflixillä on, eli minkälaiseen sisältöön he ovat ostaneet oikeudet tällä markkinalla, Heikki Rotko kertoo.

MTV Media on tehnyt ratkaisun, ettei se myy esimerkiksi Netflixille ohjelmasisältöä.

- Voitaisiin myydä. Se on ihan liiketoiminnallinen päätös, ettemme ikään kuin halua auttaa heitä markkinoille tulossa. Ne rahat mitä me Netflixistä saisimme olisivat ihan pennejä tai senttejä meidän rahavirroissa.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko sanoo, ettei Netflixin ja HBO:n tarjoamat palvelut ole hänestä mitenkään ”ihmeellisiä”.

- Olihan meilläkin meidän netissä jo viisi vuotta sitten palvelu, josta olisi voinut ostaa leffoja. Ettei se sinällään niin kamalan ihmeellinen malli ole. Jenkeissä tietenkin on se, että markkinat ovat suuret. Se on 300 miljoonaa. Se rakentunut hyvin eri tavalla. Jenkeissä ilmainen tv-tarjonta on hyvin suppeeta. Siellä 90 prosenttia kotitalouksista maksaa tv:stä keskimäärin 75 dollaria kuukaudessa. Siellä kun tulee joku Netflix, joka tarjoaa kahdeksalla taalalla, ei nyt samaa palvelua ole, mutta yhtä osa-aluetta, niin markkina on paljon isompi.

Rotkon mukaan Netflixille ja HBO:lle voi tulla yllätyksenä Suomen pienet markkinat.

- Voi vähän tulla yllätyksenä markkinan pienuus. On varmaan pieni porukka joka innostuu, mutta tilaajia pitäisi olla aika paljon että siinä olisi minkäänlaista bisineksen tynkää. Lisäksi ilmaista palvelua pitäisi olla aika paljon. Totta kai me olemme testanneet mistä saa rahaa ja mistä ei.

Lähteet: YleX Etusivu