Hyppää pääsisältöön

Mokoma treenaa vuorotellen HIMin ja The 69 Eyesin kanssa

Mokoma julkisti tänään kesäkiertueensa sekä tulevan levyn julkaisusuunnitelmat.

Akustinen Mokoma // Kuva: Tomi Mikola

Yhtye aikoo heittää erikoiskeikan Tuskassa tänä vuonna.

- Porukka sai päättää, mitä ne haluaa kuulla siinä mielessä että soitetaan yks kokonainen lätty alusta loppuun. Kuoleman Laulukunnaat voitti aika selvästi sen äänestyksen. Ei olla ikinä lähdetty silleen keikoille, että levyn jokainen biisi olis ollut settilistalla. Nyt on sellainen tilanne, että joutuu vähän treenaa. Kyllä tästä mielenkiintoista ja haasteellista tulee, Mokoman laulaja Marko Annala kertoo YleX:lle.

Mies uskoo, että fanit saattavat tuntea materiaalin jopa paremmin kuin bändi itse.

- Todennäköisesti siinä käy niin. Porukka on kuitenkin kuunnellut levyjä, mutta itse ei tuu palattua omiin levyihin enää myöhemmin, Annala juttelee.

Mokoma sävelsi kuin varkain nipun biisejä, joten levy julkaistaan suunniteltua aiemmin. Syksylle kaavailtu yhdeksäs studiolevy äänitetään kahdessa rupeamassa, ensimmäinen osa kesäkuussa ja toinen elokuussa.

- Huomattiin että meillä onkin aika paljon materiaalia jo kasassa. Mehän saatetaankin ehtiä tehdä se jo syksyksi. Vaikka ajateltiin aluksi, että se tulee vasta keväällä 2013, Annala iloitsee.

Yhtye pääsee siis viettämään aikaa treenikämpällä harjoitellen sekä uusia että vanhoja kappaleitaan.

- Treenataan Helsingissä. Meille tulee Tuomon kanssa 500 kilometriä ajelua, kun ajetaan Tampereelta Helsinkiin ja takaisin, Annala tuskailee.

Eivätkä poppoon haasteet siihen lopu.

- Omat haasteensa tuo myös se, että treenikämppä on jaettu useamman bändin kesken. Välillä on pettymys, jos ei pääse sen takia treeneihin. Ollaan HIMin ja The 69 Eyesin kanssa samassa kämpässä, Annala paljastaa.

Kaikki Mokoman keikat löydät täältä.

Lähteet: YleX