Hyppää pääsisältöön

Selkeämpi, suorempi ja nuorempi - Mitä Uuden Musiikin Kilpailu oppi ensimmäisestä vuodestaan?

Uuden Musiikin Kilpailu on Yleisradion järjestämä kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta uutta biisiä. Kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, mutta mitä viime vuodesta opittiin?

UMK-juontajat Ile ja Anne

Uuden Musiikin Kilpailun, eli UMK:n loppukilpailijat julkaistiin viime viikolla. Ohjelman tuottaja Anssi Autio oli tyytyväinen mies tilaisuuden jälkeen.

- Lehdistö poimi sieltä pari kiinnostavaa nimeä, jotka tulevat varmasti olemaan kilpailun keulilla, ainakin karsiutumiseensa asti. Lehdistöhän aina valitsee ennakkosuosikin, mikä on ihan hyvä. Suomen kansa osaa kuitenkin olla todella yllättävä äänestystilanteissa, sitä ei kukaan voi ennakoida mitä sieltä tulee, Autio huomauttaa.

Viime vuosi oli kilpailun pilottivuosi, ja moni asia tehdäänkin tänä vuonna eri tavalla.

- On panostettu siihen, että kilpailu on yksinkertaisempi ja selkeämpi. Kilpailijoita meillä oli viime vuonna 40, mikä oli ihan liikaa. Tänä vuonna loppukilpailijoita vain 12. Emme sullo kaikkia mahdollisia asioita yhteen ohjelmaan, vaan pidämme fokuksen niissä 12 finalistissa. Lisäksi opimme viime vuodesta sen, että tämäntyyppinen ohjelma tarvitsee enemmän suoria lähetyksiä.

Aution mukaan tämän vuoden top 12 on kokonaisuudessaan laadukkaampi ja monipuolisempi kuin viime vuoden. Myös kilpailun kohdeyleisöä on mietitty uudelleen.

- Viime vuonna meillä oli oikeastaan mielessä kaksi kohdeyleisöä, jolle ohjelmaa tehtiin, YleX:n ja Radio Suomen. Tänä vuonna on alusta asti pidetty silmällä pääosin YleX:n kohdeyleisöä.

Vaikka ensimmäinen karsinta järjestetään tammikuun 17. päivä, pyörii tuottajan mielessä jo tässä vaiheessa myös seuraavan vuoden kuviot.

- Kun pikku hiljaa formaatti rupeaa hahmottumaan lopulliseen muotoonsa, olemme osanneet jo tarkemmin katsoa vuotta 2014.

Lähteet: YleX