Hyppää pääsisältöön

Milloin kusi nousi hattuun, Axl Smith?

YleX:n juttusarjassa tunnetut persoonat kertovat hetkistä, jolloin suosio ja menestys nousivat hattuun. Tällä kertaa oman tarinansa nesteen hurahtamisesta hattuun kertoo mediapersoona ja muusikko Axl Smith.

Axl Smith // Kuva: Iida Korhonen

Axl Smith on tuttu muun muassa The Voice Of Finlandin juontajana ja muusikkona. Mediapersoona valittiin vuosia sitten suoraan lukion penkiltä MTV:n juontajaksi, ja menestys kihahtikin Smithin mukaan nuorella sällillä hetkellisesti päähän.

- Se oli niin nollasta sataan menoa. Olin valmistautumassa yo-kirjoituksiin ja minut kutsuttiin MTV:lle. Olin ensimmäistä kertaa pois kotoa MTV:n Video Music Awards -gaalassa Miamissa Yhdysvalloissa. Suomalaiset toimittajat soittivat minulle sinne ja annoin varmaan todella typeriä kommentteja silloin, Smith muistelee YleX:lle.

Smith muistaa kuinka palasi Miamista kotiin huhtikuiseen Suomeen ja näki lehdessä oman kuvansa suuren idolinsa Michael Jacksonin vieressä lehdessä.

- Kävelin aurinkolasit päässä Helsingissä Aleksanterinkatua pitkin ja pidin kädessä lehteä, jossa on oma kuvani. Ehkä 15 minuuttia kävelin polleana, kunnes havaitsin, miten pelle olen.

Axl Smith sanoo, että hänen ystävänsä osaavat aina palauttaa hänet maanpinnalle, jos mopo lähtee niin sanotusti keulimaan.

- Jotenkin tuntuu, että vasta nyt olen alkanut oppimaan tätä maailmaa ja miten täällä toimitaan – etenkin viihteen puolella. En leveile jutuillani, vaan olen edelleen ihan oppipoikana.

Axl Smith korostaa, että suomalaisten tulisi kuitenkin olla myös ylpeitä omista saavutuksistaan ja välillä paukutella henkseleitä kovemmin. Hän päättää, että ylpeys ja ylimielisyys eivät kuitenkaan ole sama asia.

Kuuntele haastattelu:

Lähteet: YleX