Hyppää pääsisältöön

Michael Monroe kommentoi WSJ:n hehkutusta: mieluummin kunnioitetuin kuin rikkain

Suomalaisrokkari tuotiin näyttävästi esille viikonloppuna yhdessä maailman suurimmista lehdistä.

Pokla-muistokonsertti Michael Monroe // Kuva: Maria Rautio / YleX

Wall Street Journal kirjoitti pitkän artikkelin suomalaismuusikosta ja hänen sekä Hanoi Rocks -yhtyeen vaikutuksesta maailman rockmusiikkiin. Michael Monroe kertoo lukeneensa jutun.

- Joo mä luin sen nopeasti. En niin kauhean tarkkaan ehtinyt perehtyä siihen. Tosi upeeta ja erittäin imartelevaa.

- Wall Street Journal! Sellaiseen lehteen ei joka päivä pääse suomalaiset.

Yhden maailman isoimman talouslehden noteeraus on sinällään jo erikoista, kun on kyse rokkarista ja vielä suomalaisesta. Miten tähän on tultu?

- Miten tähän on tultu? Tähän on tultu sen takia, että Michael Monroe on aivan omassa luokassaan sitten, hyväntuulinen rokkari naureskelee.

Lehti kirjoittaa, että Michael Monroe on maailman tuntemattomin rocktähti, vaikka maailmankuulujen muusikoiden keskuudessa häntä paljon arvostetaankin.

- Niinhän se kyllä on. Jos täytyisi valita, että olisinko kunnioitetuin ja tuntemattomin vai epäkunnioitettu ja rikkain, niin kyllä mä sen ensimmäisen tietysti valitsisin. Tuollainen arvostus tuntuu erittäin hyvältä kaikkien näiden vuosien jälkeen, kun mä en ole odottanut mitään. Olen aina ollut uskollinen omalle tyylilleni, enkä ole tehnyt kompromisseja sen takia, että pääsisin helpommalla tai tulisin rikkaammaksi.

Michael Monroen arvostus tulee esille esimerkiksi siinä, miten toiset muusikot häneen suhtautuvat. Lukuisat yhteistyöt maailmankuulujen rokkareiden kanssa puhuvat puolestaan. Guns n' Rosesin jäsenet ovat pyytäneet Monroeta vierailemaan levyillään. Muitakin esimerkkejä on.

- Kun asuin esimerkiksi New Yorkissa, niin yhtäkkiä mä sain puhelinsoiton Steven Tyleriltä, joka pyysi mua soittamaan saksofonia Les Paulin 75-vuotis synttäreille Aerosmithin jamisetissä. En ollut ikinä edes tavannut Steven Tyleriä ennen ja se oli ihan tohkeissaan mun levystä.

Monroe kertoo, että kunniotus merkitsee enemmän kuin mikään rahasumma ikinä. Mies on nähty myös rockin raskaansarjan duunarin Lemmyn Motörhead-keikoilla - lämmittelijänä ja vierailevana tähtenä.

- Viimeksi joulukuussa Suomessa Lemmy kutsui laulamaan Killed by Death -biisin. Konsertin lopussa, kun ne meni kumartamaan yleisölle ja heittämään plektroja, niin ne veti mut messiin sinne. Se tuntui jo ihan kuin olisi osa bändiä. Lemmyn oon tuntenut 80-luvun alusta ja se on aina ollut yksi lahjomattomista oman tien kulkijoista, joiden nenille kukaan ei hypi.

Vierailuillaan maailman suurkaupungeissa suomalaisrokkarilla riittää kavereita. Puhelinsoitto tai sähköposti voi tuoda studioon kahvittelemaan entisen Guns n' Roses -basisti Duff McKaganin.

Michael Monroe suuntaa toukokuussa muun muassa Etelä-Amerikan keikoille, sitä ennen bändi käy New Yorkissa Bamboozle-festivaaleilla. Senkin esiintymisen taustalta löytyy toinen rokkari.

- Foo Fighters kehotti Live Nationia buukkaamaan meidät sinne.

Bändi työstää parhaillaan uusia biisejä tulevalle albumille. Edellisen Sensory Overdriven tyyliä jatketaan. Monroe kertoo odottavansa innolla, miten kitaristi Dregen vaikuttaa uusien biisien syntyyn.