Hyppää pääsisältöön

Massiivinen tietomurto – kymmenien julkkisnaisten nakukuvia julkaistu netissä

Hakkerit ovat saaneet käsiinsä kymmenien starojen nakukuvia.

Ariana Grande // Kuva: Universal Music

Useiden tähtien alastonkuvia on varastettu ja julkaistu laajasti netissä sunnuntaina 31. elokuuta. Rikosta pidetään yhtenä vakavimmista julkkiksiin kohdistuneista tietomurroista koskaan. Uutinen ainutlaatuisen laajasta tietomurrosta levisi aluksi keskustelupalstoilla, mutta myöhemmin useat starat tai heidän edustajansa ovat vahvistaneet tiedon. Uhrien joukossa ovat ainakin Jennifer Lawrence, Mary Elizabeth Winstead, Victoria Justice, Kate Upton, Ariana Grande, Kim Kardashian, Rihanna ja Kirsten Dunst.

Osa uhreiksi joutuneista on kiistänyt nakukuvien aitouden. Näyttelijä Mary E. Winstead vahvisti kuitenkin Twitterissä kuvien olevan aitoja, mutta kertoi poistaneensa ne jo jonkin aikaa sitten.

Muusikko Victoria Justice puolestaan twiittasi kuvien olevan feikkejä.

Useiden ulkomaisten saittien mukaan kuvien arvellaan olevan peräisin Applen iCloud-palvelusta. iCloud on Applen puhelinten ja tietokoneiden kautta toimiva tallennuspalvelu, johon laitteilla otetut kuvat voi siirtää niin, että niitä voi katsella eri laitteilla. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut tietovuotoa.

Lue myös:

Nakukuvavuoto: Tästä heidät tunnettiin vaatteet päällä

Lähteet: Variety, Twitter