Hyppää pääsisältöön

Madventures-Riku: Kelpasimme Pohjois-Koreaan, mutta Ruotsiin emme

Uskomatonta kyllä, Ruotsi ei kuulu niiden 200 maan joukkoon, jotka ovat ostaneet Madventuresin tv-oikeudet.

Madventuresin Riku ja Tunna reissussa // Kuva: http://www.facebook.com/Madventures.tv

Kaikkien aikojen laajimmalle levinneen suomalaisen tv-ohjelman juontaja, tuottaja, toimittaja ja seikkailijatraveller Riku Rantala kertoo, että 200 maahan myydyn Madventures-sarjan oikeudet on ostettu jopa Pohjois-Koreaan.

- Se on hämmästyttävää. Onkohan siellä Kim Jong-Un ja sen viisi frendiä, jotka saa jossain ”man cavessa” tsiigata Madventuresia, Riku miettii.

Yllättävää on myös, ettei sarjaa ole huolittu rakkaaseen naapuriimme Ruotsiin. Esimerkiksi norjalainen kanava hankki sarjan esitysoikeudet muutama vuosi sitten.

- Mä en tiedä, miksi Ruotsi ei ole vielä ottanut sitä. Mun veikkaus on, että siihen liittyy tietynlaiset kulttuuriset ennakkokäsitykset. Ruotsi on ollut aina meitä edellä viihteen, populaarikulttuurin ja varsinkin elokuvan saralla. Ei siellä ole totuttu siihen, että meiltä voisi tulla jotain, mikä siellä kiinnostaisi.

Sarjan levinneisyydestä kertoo jotain se, että viime ulkomaanreissulla Rantala tunnistettiin kadulla.

- Oli hassua, kun Sri Lankassa riksakuski heitti läpät, että hei sä oot se mies, joka on käynyt syömässä outoja juttuja. Mä oon nähnyt!

Sähköinen seikkailijaopas tulossa

Rikulla ja hänen bisneskumppanillaan Tunna Milonoffilla on monta rautaa tulessa tälläkin hetkellä. Ylelle kuvataan parhaillaan uutta maailmanmusiikkiin ja matkailuun liittyvää sarjaa, jonka suunnitteluun he ovat osallistuneet. Sarjan päähenkilö paljastetaan kesällä tai syksyllä.

Rantala pohtii, että olisi hyvä saada ulos sähköinen reissukirja.

- Huomasin reissussa, että olisi kiva, jos pystyisi lukemaan sähkökirjana omia kirjoja. Esimerkiksi jonkinlainen seikkailijaopas olisi tosi käytännöllinen teos olla mukana sähköisenä. Sitä me yritetään tiukasti saada syksyksi valmiiksi.

Entä sitten jonkinlainen mobiilisovellus älypuhelimille tai tableteille? Sellainen, joka täräyttäisi ruutuun jotain jännittävää, kun matkailija saapuu uuteen kaupunkiin? Rantala sanoo, että sellainen kuulostaa hyvältä, mutta vielä ei ole aikaa sellaisen värkkäämiseen.