Hyppää pääsisältöön

Madventures-kaksikko: Tällainen käsitys suomalaisista on maailmalla

YleX Aamun vieraina käväissyt reissaajakaksikko kertoi haastattelussa, millaisia luuloja suomalaisista maailmalla liikkuu ja miten he selittävät tempauksiaan jälkikasvulleen.

Madventures

Vastikään Mad Manners - Seikkailijan etiketti -opuksen julkaisseet Madventuresin Riku ja Tunna paljastivat YleX Aamun haastattelussa muutamia kummallisia suomalaisiin liittyviä harhaluulojoja.

- Monesti tuodaan esiin näissä ulkomaisissa matkailu- ja tapaoppaissa, että suomalaiset menee ihan paskaks ja hikeen, jos yrittää small talkia, ettei kannata edes yrittää sellasta, vaan istukaa mieluummin hiljaa ja syökää, Riku kertoo.

Suomalaisten pöytätapoihinkin liittyy erikoinen uskomus.

- Suolapurkkia ei sais kuulemma Suomessa antaa kädestä käteen, että se on verinen loukkaus, Riku sanoo.

- Monissa tapaoppaissa sanotaan näin, että se on jotain anteeksantamatonta, Tunna lisää.

- Se on vanha tapa, isänikin on noudattanut sitä. Se tavallaan kopautetaan pöytään, että se vanhaan aikaan paakkuntuva suola ropsahtaa toista varten, Riku kertoo.

Maailmalla kolunneet miehet ovat Madventures-ohjelmaa tehdessään kohdanneet erikoisia tapoja ja ruokia ja kokeilunhaluinen kaksikko on aina ollut täysillä mukana eri kulttuurien riennoissa. Molemmat ovat perheellisiä miehiä, joten miten jälkikasvulle sitten selitellään esimerkiksi se, että iskä on hillunut aikoinaan heimossa tikku kikkelissä?

- Sitä ei varmaan tarvii hirveesti miettii, sillä tällä hetkellä mun 2,5-vuotiaan pojan lempiohjelma on "madventuue" ja se itkee verisesti, jos sitä ei näytetä. Vahingossa kerran näytin, ja se on sit jäänyt koukkuun. Siinä pikkuhiljaa sit selitellään, mutta onhan se alusta asti tärkeää marinoida ja kertoa maailman tarinoista, Tunna summaa.

- Itseasiassa tässä kirjassa opastetaan, miten papualainen kotejka laitetaan munaskuihin.

Lähteet: YleX