Hyppää pääsisältöön

Madonnan tuottaja-dj valitsi suomalaisbiisin levylleen

Syna ja Ayleon -kokoonpanojen elektrovelhot ovat saaneet trance-biisinsä kuuluisan dj:n kokoelmalle. Biisi soi jenkkikiertueella.

Syna vs Ayleon

Niiden yhteisbiisi Change on päässyt tuottaja-dj Paul Oakenfoldin uudelle kokoelmalevylle. We Are Planet Perfecto vol 1. -levy julkaistaan marraskuun 18. päivä CD:llä ja digitaalisena. Synan Toni Kurkimäki kertoo, että odotettavissa on kivasti näkyvyyttä.

- Kuuleman mukaan Oakenfoldin viimeisin kokoelma on päässyt viisinumeroisiin myynteihin. Kyllä tää ihan selkeästi on isoin juttu, mitä meille on tapahtunut. Tiettyjen nimekkäiden dj:den - Oakenfoldin, Tiëston, Armin Van Buurenin - kokoelmat myy edelleen hyvin perinteisten levykauppojen kautta.

Paul Oakenfold tekee myös USAn kiertueen, jolla levyä mainostetaan.

Levylle päätynyt versio Change-biisistä on hieman erilainen kuin alkuperäinen YouTubesta löytyvä. Sitä on pääasiassa vähän lyhennetty. Biisi on elektroryhmien, Synan ja Ayleonin, yhteistyön tulos. Ne ovat tehneet toistensa biiseistä remixejä aiemmin. Koska biisi pääsee legendaarisen levymerkin Perfecton julkaisuun, onko luvassa lisää kansainvälistä aktiviteettia?

- Ei oo vielä, mutta onhan se selvää, että tuollaista näkyvyyttä ei voi mitata rahassa. Se on tosi iso kunnianosoitus ja profiilin nosto meille. Aikaisemmin muutamat tiskijukat, niin kuin Paul van Dyk, on soittaneet meidän biisejä, mutta ei siitä mitään suurta nostetta ole tullut vielä.

DJ:t tekevät ja tuottavat nykyään popmusiikin suurille tähdille biisejä, jotka soivat tiuhaan radiossa. Jos Kurkimäki joskus heräisi tilanteeseen, jossa olisi mahdollisuus olla mukana poptähden levyllä omalla biisillä, niin kenet hän valitsisi?

- Täytyy myöntää, ettei ole kyllä ikinä tullut mietittyä tuollaista. Jos joku pitää heittää, niin heitän Imogen Heapin. Sillä on niin hieno ääni -se ois aivan unelmallista.

Kotimaisista artisteista Kurkimäki tekisi mielellään yhteistyötä Sansan kanssa - samasta kaupungista, kun ovat kotoisin.

Synan ja Ayleonin takaa löytyvät elektrovelhot ovat Toni Kurkimäki, Mika Vuorela, Timo Juuti, Tomi Pihlajamäki ja Sami Tikkamäki. Kokoelman julkaisee Paul Oakenfoldin legendaarinen Perfecto-levymerkki.

Oakenfold on nähty isojen artistien kiertueilla dj:nä - muun muassa Madonnan ja U2:n.

Lähteet: YleX