Hyppää pääsisältöön

Madonnalta toivotaan julkista tukea Pussy Riotin jäsenille Moskovan keikallaan

Madonnan on määrä esiintyä Venäjän pääkaupungissa Moskovassa tulevalla viikolla. Popin kuningattaren toivotaan antavan julkista tukea sellissa istuvilla Pussy Riot -bändille.

Madonna keikallaan Roomassa 12. kesäkuuta 2012 // Kuva: EPA/CLAUDIO PERI

Pussy Riotin kolme jäsentä ovat syytettyinä huliganismista, jonka motiivina olisi uskonnollinen viha. Jos naiset tuomitaan, heitä saattaa odottaa jopa seitsemän vuoden tuomio.

Useat maailmantähdet ovat antaneet tukensa Pussy Riotin jäsenille ja vaativat heidän vapauttamistaan. Nyt myös Madonnan odotetaan osoittavan tukensa Pussy Riotille keikallaan Moskovassa tiistaina, sillä popin kuningatar on itse kritisoinut avoimesti muun muassa katolista kirkkoa ja Yhdysvaltain politiikkaa. Madonnalta kysyttiin venäläisen valtion johtaman radioaseman haastattelussa Pussy Riotista, tuolloin Madonna sanoi vain olevansa pahoillaan ja jätti asian sikseen.

Paikalla tulee olemaan paljon Pussy Riotin faneja ja tukijoita, kun Madonna astuu avalle Moskovassa. Guardianin mukaan tähdeltä odotetaan merkittävää kannanottoa, sillä onhan Madonna herättänyt paljon poliittistakin keskustelua kiertueensa aikana erilaisilla tempauksillaan.

Suomessa Madonna nähdään 12. elokuuta.

Lähteet: Guardian