Hyppää pääsisältöön

Maailmanmestari lahjoitti bonusrahansa sairaille lapsille

Saksan joukkueessa MM-kultaa voittanut Mesut Özil lahjoitti kaikki bonusrahansa brasilialaisille sairaaloille lasten leikkauksia varten.

Saksa voitti MM-kultaa // Kuva: Antonio Lacerda / EPA

Saksan pelaajat saapuivat Brasiliasta kultamitalit kaulassaan ja reilut voittobonukset takataskussaan. ESPN:n mukaan jokainen Saksan pelaaja sai maailmanmestaruudesta reilut 300 000 euroa. Asiasta kirjoittaa Yle Urheilu.

Arsenal-tähti Mesut Özil ei kuitenkaan suunnannut kultajuhlien jälkeen pankkiin, vaan hän luovutti koko bonuspottinsa hyväntekeväisyyteen Brasiliaan. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Expressen.

- MM-kisojen alla kustansin yhdentoista sairaan lapsen leikkaukset. Koska MM-menestys ei riipu vain yhdestätoista pelaajasta, aion nyt nostaa luvun 23:een.Tämä on minun henkilökohtainen kiitokseni koko Brasilian kansalle, Özil kertoi Facebook-sivuillaan.

Aiemmin raportoitiin, että Özil lahjoittaa rahansa apua tarvitseville Gazaan. Jalkapalloiljan agenttinsa kiisti asian.

- Väitteet, joiden mukaan Mesut lahjoitti rahaa Gazaan, eivät pidä paikkansa. Ehkä hän tekee niin tulevaisuudessa, kuka tietää? Hän lahjoitti rahaa kohteille Brasiliassa ja nyt hän on lomalla, agentti Roland Eitel kertoi.

Yle Urheilu: Maailmanmestarilta upea ele - "Tämä on kiitokseni koko Brasilian kansalle"

Lue myös:

10 kuvaa siitä, mitä jalkapallon lopettaminen tekee miesvartalolle

Lähteet: Yle Urheilu