Hyppää pääsisältöön

Maailmankuulu kuvaaja välittää Pori Jazz -yleisön tunnelmat

Pori Jazzin yleisö nousee pääosaan amerikkalaisen valokuvaajan Chi Modun tulevassa näyttelyssä. Miehen maailmankuulu hip hop -näyttely on parhaillaan esillä Porin taidemuseossa. Ensi vuonna samojen seinien sisällä nähdään kuvia porilaisesta festivaalitunnelmasta.

Chi Modu

Maailmanmaineeseen hip hop -kuvillaan noussut valokuvaaja Chi Modu dokumentoi tänä vuonna Pori Jazz -festivaalia. Hänen kuviaan esitellään ensi vuonna Pori Jazzin 50-vuotisjuhlanäyttelyssä ja juhlavuoden kirjassa. Taiteilija uskoo, että elävimmät kuvat tapahtumasta leviävät hänen mukanaan myös maailmalle.

Chi Modu haluaa keskittyä Porissa yleisön kuvaamiseen. Hänen mukaansa se antaa aidoimman kuvan festivaalin tunnelmasta.

- Ihmiset tykkäävät näyttää, että heillä on kivaa ja he nauttivat olostaan. Heitä ei haittaa kuvien ottaminen. He päästävät valokuvaajan hyvin lähelle, Modu kertoo.

"En halua astua kenenkään varpaille"

Chi Modu aikoo kuvata myös festivaalin artisteja, mutta uskoo sellaisia kuvia löytyvän muutenkin riittävästi Jazzin tarpeisiin.

- Täällä on kuvaajia, jotka ovat kuvanneet festivaalia jo vuosia. En halua astua kenenkään varpaille. Tulin vain osaksi jotain, joka on jo upeaa. Ehkä saan lisättyä jotain amerikkalaista kosketusta siihen, hän toteaa.

Lähteet: Yle Uutiset