Hyppää pääsisältöön

Maailmalla menestynyt Tekno-Paavo ei havittele julkisuutta Suomessa

Kansainvälisesti tunnettu Above & Beyondin Tekno-Paavo tunnetaan Suomessa huonosti tanssipiirien ulkopuolella.

Above & Beyond

Tekno-Paavon eli Paavo Siljamäen, Jono Grantin ja Tony McGuinnessin muodostama Above & Beyond on luonut merkittävän kansainvälisen uran. Useilla mantereilla keikkailevan trance-yhtyeen suomalaisjäsen tuskin tunnetaan kotimaassaan, vaikka Above & Beyondin kappaleet soivat maailmankuulujen DJ:den, Tiëston, Armin van Buurenin ja Paul van Dykin, seteissä.

Stradan toimittaja Minna Dufton tapasi Tekno-Paavon ja teki tanssimusiikkiartistista harvinaisen tv-haastattelun. Osa siitä nähdään Strada-ohjelmassa, mutta koko haastattelu julkaistaan Yle Areenassa.

- Meillä on aina ollut se juttu, että keskitymme ensimmäiseksi musan tekoon. Suomesta ei ole erikseen lähdetty julkisuutta hakemaan, mutta jos sitä tulee, niin tulkoon. Ehkä tällainen suhtautuminen on osa tätä Lontoon meininkiä.

Tekno-etuliitteen Siljamäki sai kouluaikoina, kun hän innostui kyseisestä musiikkityylistä. Etuliite voi tulevaisuudessa vaihtua.

- Se on vähän rajaava niin kuin kaikki keksityt tittelit. Teimme esimerkiksi pari viikkoa sitten akustisia keikkoja Los Angelesissa ja mä soitin pianoa bändin kanssa lavalla. Ei se enää niin teknoa ollutkaan. Kymmenen vuoden päästä mä voin olla vaikka musiikki-Paavo.

Katso Tekno-Paavon koko haastattelun ensimmäinen jakso, niin saat tietää, miten Above & Beyond lähti maailmanvalloitukseen. Mikä vaikutus oli Madonnan biisin remixillä?

Lähteet: Strada