Hyppää pääsisältöön

Loost Koosista tuttu Särre: Asfalttisoturi on ruoskinut minut varjoista esiin

Tuottajana hääräävä Asfalttisoturi pitää Särren ruodussa sekä studiossa että räppärinä.

Särre // Kuva: Teemu Saarinen

Räppäri Miika Särmäkari eli Särre esitteli YleX Kesäaamussa ensimmäisen soolobiisinsä Leikkaa sukkaa. Aikaisemmin Loost Koosin riveistä tunnettu artisti fiilistelee soolomusiikissa sitä, että saa nyt vapaasti puhua itseään kiinnostavista asioista – eli koripallosta.

- Silloin se on yhteistyötä, kun on monta kokkia keittiössä. Nyt voin viedä hulluttelua omaan suuntaani. Mulla on sellainen innostunut vaihe elämässä, että voin puhua siitä, mistä haluan, Särre kertoo.

Tuottaja Ruudolf eli Asfalttisoturi toimii Särren mukaan kuitenkin sooloprojektissa selkärankana. Artistin ihailema kollega haastaa Särren olemaan parempi räppäri.

- Mä olen kuin mies, joka on kuukahtanut varjoihin viskipullon kanssa, ja Asfalttisoturi on ruoskinut mut sieltä esiin, Särre kertoo.

Tuoreella musiikkivideolla seikkailee artistin mukaan isotteleva Särre-hahmo. Rap-artisti puhuu muutenkin itsestään kolmannessa persoonassa, mutta eroaako artisti-Särre Miika Särmäkarista?

- Särre on mun lempinimi, jonka olen saanut ala-asteella. Mä teen hirveästi erilaisia juttuja ja se on mun elämää. Yritän suhtautua kaikkeen samalla intensiteetillä, Särre sanoo.

Katso Leikkaa sukkaa -kappaleen musiikkivideo.

Lue myös:

YleX:n Ensinäytössä Särren Leikkaa sukkaa – bongaa musavideolta tutut naamat

Loost Koosin Särre lähtee sooloilemaan – videon Ensinäyttö YleX:ssä

Lähteet: YleX