Hyppää pääsisältöön

Liikennelakko toteutui – katso kauhistuttavat seuraukset

JHL järjesti tiistaina metro- ja raitiovaunuliikenne-seisauksen, joka vaikutti dramaattisesti tuhansien suomalaisten elämään.

Ruuhka Hämeentiellä. // Kuva: Seppo Sarkkinen

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n uhkaama työnseisaus tapahtui tiistaina. Seisauksen vuoksi metro- ja raitioliikenne ei kulkenut koko päivänä.

Työseisauksella vastustettiin liikelaitos Palmian mahdollista osittaista yhtiöittämistä. Palmia vastaa muun muassa metro- ja raitioliikenteen turvallisuudesta. Useimmat Palmian työntekijät kuuluvat JHL:ään.

Seuraavat asiat tapahtuvat lakon takia:

Kaikki eivät päässeet töihin

Lakon vuoksi osa työpaikoista oli suljettuina. Ihmiset joutuivat viettämään rokulipäivän kotonaan.

Gif: giphy.com

Osa liikuntapaikoista suljettuina

Suuri osa Helsingin kaupungin omistamista liikuntapaikoista oli suljettuna. Ihmiset joutuivat harmikseen kehittämään vaihtoehtoisia kuntoilumuotoja. 

Gif: giphy.com

Osa kirjastoista suljettuina

Kuusi Helsingin kirjastoa piti ovensa säpissä koko lakkopäivän. Tentteihin lukevat opiskelijat joutuivat ikäväkseen opiskelemaan kotioloissa tai käverin kämpillä.

Gif: giphy.com

Korvaavat kulkuneuvot

Korvaavat bussiyhteydet tuurasivat metroliikennettä. Osa työmatkailijoista teki kuitenkin hyötyliikunnallisen virheen ja hyppäsi aamulla pyörän selkään. 

Gif: giphy.com

Osa leikkipuistoista suljettuina

Moni lapsi joutui pettymään, sillä osa kaupungin leikkipuistoista oli lakon vuoksi suljettuina. Lapset joutuivat tuskailemaan vaihtoehtoisten leikkipaikkojen löytämiseksi.

Gif: giphy.com

Retkieväät päiväkodeissa

Päiväkodeissa ei syöty lämmintä ruokaa. Helsingin kaupunki toimitti auki oleviin päiväkoteihin retkieväät, jotka sisältävät juustoa, leipää, hedelmän, jugurttia ja mehua. Taaperoiden ja lasten reaktiot piknikruokailuun olivat järisyttäviä.

Gif: giphy.com

Lue myös:

Arhinmäki tukee lakkoa kävellen