Hyppää pääsisältöön

Krista Kosonen valistaa koululaisia: Älkää ryhtykö julkkiksiksi

Krista Kosonen on kiertänyt keväällä suomalaisissa kouluissa tapaamassa nuoria. Näyttelijä on yllättynyt siitä, miten tärkenä jotkut pitävät julkkiksia.

Krista Kosonen. // Kuva: Iida Korhonen

Näyttelijä Krista Kosonen on vieraillut kevään aikana kouluissa kannustamassa nuoria luottamaan kykyihinsä ja kehittämään omia vahvuuksiaan. Hän on ollut Suomen lasten ja nuorten säätiön Zest-lähettiläänä ja vierailuihin on kuulunut muun muassa teini-iän murheiden jakaminen sekä nuorten kanssa niistä keskusteleminen.

Näyttelijä kehuu suomalaisia nuoria pohjimmiltaan herkiksi ja ihaniksi. Häntä ihmetyttää kuitenkin joidenkin kova halu päästä julkisuuden henkilöksi, julkkiseksi.

– Julkisuus itseisarvona, ilman että se liittyy mihinkään työhön, on sellaista mihin ei missään nimessä kannata suunnata. BB-taloissa ja viidakon tähtösissä ei ole todellisuudessa mitään hienoa, vaan kannattaa kouluttautua ja löytää sellaisia asioita, mitkä tekevät itsensä onnelliseksi, Kosonen sanoo Yle Uutisille.

Esimerkkinä Kosonen kertoo ihmetelleensä sitä, miten eräässä koulussa nuoret halusivat vieraaksi niin sanotun wannabe-julkkiksen.

- Kun kuulin tämän, niin kyllä se vähän masensi. Mikä julkisuudessa on niin hienoa? Siitä löytyy hyvin paljon kuitenkin negatiivisia puolia, Kosonen toteaa.

Lue lisää Yle uutisten jutusta Krista Kosonen: Nuorten julkkishaaveet ihmetyttävät.

Lähteet: Yle Uutiset