Hyppää pääsisältöön

Koomikkokollegat Ismo Leikolasta: Älykäs, omaperäinen ja periksiantamaton

Ismo Leikola voitti maailman hauskin henkilö -kilpailun Yhdysvalloissa. YleX otti yhteyttä Leikolan kollegoihin ja kysyi heidän mielipiteitään voittaja-Ismosta.

Ismo Leikola

Stand up -koomikko Ismo Leikola voitti näytöstyyliin Maailman hauskin henkilö -kilpailun, joka järjestettiin Los Angelesin komiikkaklubi Laugh Factoryssä.

Leikolan koomikkokollegat noteerasivat hänen uskomattoman saatutuksensa. Osa meni lentokentälle Leikolaa vastaan, kun hän saapui Suomen maaperälle maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Muun muassa YleLeaksista tuttu koomikko Jukka Lindström kommentoi voittoa omalla tavallaan

Koomikot kehuivat Leikolaa myös sosiaalisen median ulkopuolella.

- Ismo on äärimmäisen luova ja kreatiivinen jätkä. Sen ajan, jonka joku muu saattaa käyttää katkeroitumiseen, sekoiluun tai jurnuttamiseen niin Ismo tekee komiikkaa. Hän on lahjakas ja älykäs jätkä. Täysin ansaittu voitto, Naurun Tasapainon finaalissa 30. lokakuuta esiintyvä Iikka Kivi kertoo YleX:lle.

Samoilla linjoilla on Paukutusjengi-koomikko Joni Koivuniemi.

- Ismo ei ikinä luovuta. Jos se päättää tehdä jostakin aiheesta jutun, niin se myös tekee sen. Ismolla on sellainen vitsimoottori, et se vääntää ja kääntää jutun niin, että sen saa toimimaan, Koivuniemi sanoo YleX:lle.

Yle Puheelta tutun juontajan ja stand up -koomikko Ali Jahangirin mukaan Leikola erottui muista finalisteista sillä, että hän oli aidosti oma itsensä.

- Muiden kilpailijoiden juttujen kohdalla tuli se tunne, että ääh, tää on jo nähty tai että tuo on jo tehty paljon paremmin. Ismon omaperäisyys ja tapa esittää asioita olivat syy voittoon, Jahangiri kertoo.

Voiton myötä Leikola tulee saamaan kiertueen Yhdysvalloissa. Jahangiri uskoo ja toivoo, että Leikolan vanavedessä muutkin suomalaiskoomikot pääsisivät näyttämään taitojaan myös Amerikan mantereella.

- Mä ainakin toivon pääseväni Ismon vanavedessa esiintymään Jenkkeihin! Mä voin vaikka maksaa ismon lentoliput, että pääsisin sen kanssa sinne keikalle, Jahangiri kertoo.