Hyppää pääsisältöön

Kodittomista tehtiin netin tukiasemia - kritiikki pisti projektin jäihin

Teksasissa järjestettävillä suurilla viihde- ja elektroniikkamessuilla kokeiltu kodittomien nettiyhteyspalvelu ei miellytä kaikkia.

Homeless Hotspots

South by Southwest -messuilla sunnuntain ja maanantain käytössä ollut Homeless Hotspots -kokeilu on laitettu jäihin. Kritisoidun kokeilun idea on siinä, että kodittomat tarjoavat halukkaille langattoman nettiyhteyden korvausta vastaan. Päällään he pitävät valkoista t-paitaa, jossa lukee esimerkiksi Olen George, langaton tukiasema. Projektin tuotot on ohjattu kodittomien hyväksi.

Yhdysvaltalaisen mainostoimiston suunnittelema Homeless Hotspots sai heti julki tultuaan kritiikkiä osakseen. Joidenkin mielestä se esineellistää kodittomat ja on täysin sopimatonta. Suunnittelusta vastanneen Mainostoimisto BBH New Yorkin puheenjohtaja Emma Cookson sanoo, että kodittomat ovat saaneet työstään minimissään 50 dollarin päiväpalkkion. Hän pitää kokeilua modernina versiona kodittomien Big Issue -lehden myynnistä. Mainostoimiston blogissa kirjoitetaan, että projekti on demonisoitu turhaan, sillä tavoitteena on ollut auttaminen ja kodittominen tuominen näkyville messuilla.

Lähteet: Dailymail