Hyppää pääsisältöön

Kitarasankari: vaimo usutti rock-kiertueelle

Hellacoptersista ja Backyard Babiesista tuttu Dregen tietää kenellä Michael Monroen miehistössä on tiukin pokerinaama. Hän paljasti myös syyn, miksi kiertue suomalaisbändin kanssa sopi hyvin hänen kuvioihinsa.

Juhani Kenttämaa haastatteli ja halaili Dregeniä YleX Areenan suorassa lähetyksessä. // Kuva: JP Panttila

Dregen istuu rennosti YleX Areenan haastattelussa hyvin menneen Michael Monroe -keikan jälkeen. Ainoastaan aikainen esiintymisajankohta olisi voinut vaihtua myöhemmäksi miehen mielestä. Dregen esiintyi ensimmäisen kerran tämän kokoonpanon riveissä Foo Fighters -lämppärikeikalla.

- Se oli mahtavaa, mutta olin kuvitellut soittavani ensimmäisen keikan jollain sadan hengen klubilla. Yhtäkkiä olinkin kymmenien tuhansien yleisön edessä, mies naureskelee.

Hän kertoo, että liittyminen bändiin tuli Monroen puhelun kautta.

- Olin ollut pitkään kiertueilla, 15 vuotta, ja minulla oli pitkästä aikaa lomaa. Sitten sain puhelun Michaelilta ja vaimonikin oli sitä mieltä, että eiköhän minun ole jo aika lähteä taas kiertueelle!

Kitarasankari on ollut esillä myös nettipokeriharrastuksensa vuoksi. Pokeriura on kuitenkin kausiluonteinen.

- Nautin siitä, mutta olen harrastaja. Se vie niin paljon aikaa. Ehkä 65-vuotiaana, kun on vähemmän kiertueita, niin satsaan pokeriin, hän vitsailee.

Michael Monroen jäsenet joutuvat ehkä hänen pokeripöytäänsä, kunhan ryhmä istuu taas kiertuebussissa.

- Luulen, että Sami Yaffa on hyvä pelaaja. Hänellä on varmaan hyvä pokerinaama.

Dregen aikoo palata Ilosaarirockista pikaisesti Tukholmaan, mutta lahden molemmin puolin tunnetut ruotsinlaivat eivät tällä kertaa häntä kuljeta.

- Heh, siellä on hullu meininki. Jokainen hytti on kuin suoraan CSI:n rikospaikalta.

Michael Monroen kiertuekeikkojen ohella kitaristi aikoo keskittyä myös tulevaan sooloalbumiinsa. Siitä ei tule kuulemma kantria.

Lähteet: YleX