Hyppää pääsisältöön

Keräilijä menetti tuhansia euroja – syynä Teemu Selänne

Pelipaitakeräilijä Juuso Anttilan kallein aarre on Teemu Selänteen aito pelipaita. Selänne on myös syy siihen, miksi keräilyharrastukseen on kulunut huomattavasti rahaa.

Teemu Selänne

Juuso Anttilan kokoelmassa on 70 käytettyä pelipaitaa, Yle Uutiset kertoo. Ne ovat enimmäkseen Helsingin Jokerien pelipaitoja sekä jokeritaustaisten pelaajien NHL- ja maajoukkuepaitoja.

- Pelipaita on paljon kouriintuntuvampi osa pelaajan uraa kuin esimerkiksi jääkiekkokortit, Anttila sanoo.

Pelipaitojen hintaskaala on valtava. Kallein koskaan myyty pelipaita on maksanut yli miljoona dollaria. Kyseessä on Kanadassa huutokaupattu vanha Kanadan maajoukkuepaita. Anttilan kallein hankkima paita on Teemu Selänteen Anaheim Ducks -vieraspelipaita kauden 2007–2008 lopusta ja playoffeista. Hintaa paidalle kertyi noin 3 000 dollaria eli reilut 2 300 euroa.

- Sen piti olla Selänteen viimeinen kausi, mikä näkyi paidan hinnassa. Sen jälkeen tuli vielä useita viimeisiä kausia, Anttila kertoo.

Mistä aidon pelipaidan tunnistaa?

Ennen pelipaidan hankintaa keräilijän kannattaa varmistua siitä, että paita todella on aito.

- Joskus pitää katsoa, onko sellaista paitaa käytetty tietyssä pelissä ja tarkistaa niinsanottu photo match. Mailasta tai kiekosta paitaan tullut jälki, jonka voi tunnistaa jostakin pelitilanteesta otetusta kuvasta tai videopätkästä, on aukoton todiste, Anttila kertoo.