Hyppää pääsisältöön

Kanye Westin kanssa yhteistyötä tekevä Sasu Kauppi Ylelle: Muista erottuminen on tuurista kiinni

Kovassa nosteessa oleva kotimainen vaatesuunnittelija Sasu Kauppi uskoo sporttiseen tyyliinsä. Siitä huolimatta Kauppi myöntää, että erottuminen on kiinni tuurista.

Kanye West // Kuva: Tomi Mikola

Lontoossa ja Helsingissä opiskellut vaatesuunnittelija Sasu Kauppi tekee parhaillaan yhteistyötä supertähti Kanye Westin kanssa. Kansainvälistäkin kokemusta kartuttanut Kauppi kertoo olevansa luovimmillaan kotimaassaan.

- Huomasin Lontoossa asuessani, että koin olevani kaikkein inspiroitunein, kun olin lomalla Suomessa. Tykkään tosi paljon Suomesta ja Helsingistä, suunnittelija kertoi Yle Puheen haastattelussa.

Suomalaisuuden näkyminen mallistossa on Kaupille melko tärkeää. Hän on inspiroitunut kotimaastaan useasti. Kauppi on muun muassa suunnitellut jääkiekkovarusteista mallia ottaneen kokoelman Suomen MM-voiton kunniaksi vuonna 2012.

- Mulle se on ollut kantava teema. Olen tehnyt kaksi mallistoa aika suoraan Suomi-teemalla.

Kauppi kuvailee omaa tyyliään räikeäksi ja urheilulliseksi. Suunnittelijan mukaan muista erottuminen on tuurista kiinni.

- Täytyy pitää kiinni omasta linjastaan ja tehdä sellaista, mistä nauttii. Ei pidä lähteä seuraamaan liikaa trendejä, vaan pitää tehdä sydämellä omaa juttua. Se on tuurista kiinni, erottuuko muista vai ei. Mun estetiikkaa on sporttinen ja kiinnitän paljon huomiota yksityiskohtiin. Tyylini on räikeä ja teen pieniä mallistoja kerrallaan.

Kuuntele 24.5.2013 tehty haastattelu alta.