Hyppää pääsisältöön

Kansainvälisiä laatusarjoja tarjolla Yle Areenassa

Yle Areena tarjoaa helpotusta tummeneviin syysiltoihin. Lokakuussa Areenassa on katsottavissa suuri joukko laatusarjoja.

Spy - isä agenttina

Tulevana perjantaina Yle Areenassa alkaa muun muassa hulvaton brittiläinen sarja Fonejacker, josta julkaistaan Areenassa uusi jakso aina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisäksi perjantaina 4. lokakuuta Areenassa polkaistaan käyntiin myöhemmin TV2:ssakin nähtävä 18-osainen Spy – isä agenttina. Osa laatusarjoista alkaa jo huomenna tiistaina 1. lokakuuta.

Katso lista alkavista Areena sarjoista:

Tiistaina 1.10. sarja alkaa vain Yle Areenassa: Sisäoppilaitoksen arvoitus (House of Anubis)

Maailmalla suosituksi noussut nuortensarja Sisäoppilaitoksen arvoitus vie katsojat ratkomaan Englantilaisessa oppilaitoksessa tapahtuvia merkillisiä tapahtumia. Sarja alkaa, kun yhdysvaltalainen Nina saapuu 1900-luvulla rakennettuun sisäoppilaitokseen, ja samana päivänä yksi koulun oppilaista katoaa. Myöhemmin käy ilmi, että oppilaitoksessa kaikki ei muutenkaan ole aivan sitä, miltä näyttää - kaikilla tuntuu olevan jotakin salattavaa. Niinpä teini-ikäiset oppilaat perustavat salaisen ryhmän, Sibunan, ja ryhtyvät jäljittämään koulun arvoitusta. Tuotanto: Studio 100, Lime Pictures and Nickelodeon Productions, 2011. 1 tuotantokausi (Yle Areena 90 pv)

Tiistaina 1.10. Vain Yle Areenassa: Valta pelissä (State of Play)

Paul Abbottin käsikirjoittama kuusiosainen jännityssarja pureutuu politiikan, median ja rakkauden juonittelevaan ja vaaralliseen maailmaan. Lontoon maanalaisessa tapahtuu murha. Uhri on parlamentin jäsenen Stephen Collinsin avustaja Sonia Baker.Lehdistö upottaa kyntensä mehukkaaseen juttuun ja otsikot kiljuvat pian Stephenin ja Sonian salaisesta suhteesta. Cal McAffrey on arvostettu journalisti ja Stephenin edellisen vaalikampanjan kampanjapäällikkö. Hän tutkii parhaillaan toista murhaa, joka tapahtui samana aamuna kuin Sonian kuolema. Teini-ikäisen Kelvin Staggin murhan epäillään johtuneen huumekaupoista. Cal saa sattumalta tietoonsa, että Kelvin ja Sonia olivat puhelimitse yhteydessä juuri ennen kuolemaansa. Kun vyyhti alkaa purkautua, jäljet johtavat syvälle hallituksen syövereihin, petoksen ja salaliiton tuhoisalle tielle. Tuotanto: BBC, Britannia 2003. Uusintasarja - nähty aiemmin Yle TV1:llä. (Yle Areena 90 pv)

Perjantaina 4.10. Vain Yle Areenassa: Fonejacker

Mitä rautakauppias sanoo kun puhelimessa tulee tilaus sähköaidasta, jolla pidetään naapurin kakarat kurissa? Vastaako roskakuski pöntössä soivaan puhelimeen? Hulvaton brittiläinen huumorisarja, jossa ääniakrobaatti Kayvan Novak taituroi puhelimessa useassa eri roolissa. Fonejacker soittaa pilapuheluja mm. ravintolaan ja asunnonvälitystoimistoon. Salamyhkäinen Fonejacker on pukeutunut hassuun punaiseen kasvot peittävään tupsupipoon ja aurinkolaseihin. O: Kayvan Novak, Ed Tracy. Tuotanto: Hat Trick Productions, Britannia (2007-08). 12 osaa. Huom. Facejacker –sarja alkaa puolestaan vain Yle Areenassa 1.11. alkaen, uusi jakso samaan tapaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. (Yle Areena 90 pv)

Perjantaina 4.10. Yle Areenassa: Spy - isä agenttina

Tylyn pikkupojan eronnut lähivanhempi Tim Elliott on poikansa Marcusin mielestä täysi tumpelo, ja nyt vielä kipeästi uuden työpaikan tarpeessa. Työnhakutilanteessa sattuu pikku väärinkäsitys, joka avaa hänelle täysin yllättäen ovet uusille huikeille urille - Timistä tulee Britannian salaisen palvelun MI5:n lahjakkain agenttioppilas, ja asiasta ei saa hiiskua sanaakaan kenellekään. Kuinkahan Tim onnistuu yhdistämään agenttikoulutuksen ja lapsenkasvatuksen? Entä tunteeko sievä naispuolinen kurssikaveri häntä kohtaan kiinnostusta? Kultaisen ruusun voittaneen sarjan pääosissa: Darren Boyd (BAFTA-palkinto pääroolista v. 2012), Jude Wright, Robert Lindsay, Dolly Wells, Tom Goodman-Hill, Mathew Baynton, Rebekah Staton, Rosie Cavaliero. Idea ja käsikirjoitus: Simeon Goulden. Tuotanto: Hat Trick Productions, Britannia, 2011-12. 18 osaa. Sarja nähdään myöhemmin Yle TV2:lla. (Yle Areena 90 pv)

Lauantaina 5.10. Vain Yle Areenassa: Kotiopettajattaren romaani (Jane Eyre)

Orpotyttö Jane Eyren lapsuus kuluu rakkaudettomasti ilkeän tätinsä hoivissa. Hyvin nuorena hänet lähetetään sisäoppilaitokseen, jossa hän joutuu elämään siihen saakka kunnes täyttää 19 vuotta. Jane palkataan kotiopettajattareksi Thornfield Hallin kartanoon, jossa hän huolehtii alati poissaolevan Edward Rochesterin tyttären kasvatuksesta. Yllättäen Jane törmää nummella komeaan mutta synkän pidättyväiseen mieheen, joka osoittautuu talon isännäksi. Nuori Jane tuntee vetoa isäntäänsä, ja neitosen viattomuus saa myös isännän tunteet heräämään. Janella on kuitenkin kilpailija, joka haluaa varmistaa tytön pysyvän poissa tieltään. Lisäksi Thornfieldin kartano kätkee sisäänsä salaisuuden, joka saattaa vaarantaa Janen ja Edwardin onnen. Käsikirjoitus: Sandy Welch. Pääosissa: Ruth Wilson, Toby Stephens. Ohjaus: Susanna White. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia 2006. Uusintasarja – nähty Yle Teemalla ja TV1:llä. (Yle Areena 90 pv)

Sunnuntaina 6.10. Vain Yle Areenassa: Kirjava joukko (Black Books)

Brittikomediasarjan ovat kirjoittaneet Graham Linehan ja Dylan Moran, joka esittää myös nimiroolia Bernard Ludwig Blackia. Komedian vaihtelevissa tilanteissa nähdään myös Manny (Bill Bailey) sekä Fran (Tamsin Greig). Kirjava joukko kertoo Bernard Blackin kirjakaupasta. Sarjan sankari Black on erittäin epäsosiaalinen, äreä ja synkkä kirjakaupan omistaja. Hän vihaa asiakkaita eikä halua heitä sotkemaan nuhjuisen kauppansa elämää. Blackilla on kaksi ystävää, Fran ja Manny. Heille kauppa on turvasatama, jossa kirjoja, viinin nauttimista ja keskusteluja uhkaavat vain heidän omat jatkuvat hölmöilynsä. Hulvatonta tilannekomediaa sisältävä sarja on voittanut useita palkintoja. Sarjan ovat ohjanneet Nick Wood ja Graham Linehan ja sen on tuottanut englantilainen Assembly Film and Television. Uusinta. Sarja on nähty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla. (Yle Areena 90 pv)

Lähteet: Yle Areena