Hyppää pääsisältöön

Kaatuneen bitcoin-välittäjän pomo tuli julkisuuteen

Suuren bitcoin-välittäjän johtohenkilö on tullut viimein julkisuuteen. Hän vakuuttaa, ettei ole lähtenyt maanpakoon.

Toimistotyöntekijöitä tokiolaisrakennuksen edessä. Samassa toimistorakennuksessa on vuokralaisena muun muassa MtGox. // Kuva: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Netistä kadonneen bitcoin-välittäjän, MtGoxin, johtoon kuuluva Mark Karpeles on kommentoinut ensimmäisen kerran yhtiön kohtaamia ongelmia. BBC:n mukaan Karpeles on sanonut, että heidän järjestelmänsä ongelmia selvitetään useiden osapuolten kanssa ja työtunteihin katsomatta.

Lisäksi Karpelas kertoo lausunnossaan, että hän ei arveluista huolimatta ole lähtenyt maanpakoon, vaan on yhä Japanissa.

Tiistaina 25.helmikuuta internetistä kadonneen, maailman suurimmaksi luonnehditun, bitcoin-välittäjän mukana on arvioiden mukaan hävinnyt bittirahaa reilun 350 miljoonan dollarin arvosta.

Japanilaisviranomaiset selvittävät rahojen kohtaloa ja päättävät myöhemmin, miten asiassa edetään. Myös Yhdysvalloissa on vireillä tutkinta MtGoxin rahojen katoamisen selvittämiseksi.

Aiemmin vuodetun ja viralliseksi vahvistetun asiakirjan mukaan MtGox on suljettu, koska varkaat keksivät tilisiirtojen teknisestä toteutuksesta aukon, jonka kautta he saivat huijattua itselleen rahaa.

Lue myös:

Bitcoin-harrastaja: Megaluokan huijaus olisi jo paljastettu

Suomalainen bitcoin-harrastaja: Lähdin mukaan sijoitusmielessä

Lähteet: BBC