Hyppää pääsisältöön

Kaarle Viikate odottaa syysrundia innolla: Jamekset repee

Lahden Finlandia-klubin synttäreitä juhlitaan lauantaina 14. syyskuuta. Viikate on keikkaillut klubilla vuodesta 2004 asti. Kaarle Viikatteen lämpimimmät muistot liittyvät keikkamestan saunaan.

Viikate

Viikate on kasvanutFinlandia-klubi täyttää 10 vuotta: vuosiin mahtuu verilöylyjä ja Lordin koiranhoitoamukana. Ensimmäisillä keikoillaan yhtye ei vielä vetänyt tupaa täyteen, mutta orkesterin viimeisimmät vedot kyseisellä klubilla ovat olleet loppuunmyytyjä.

- Kyllä se paikka on järjestänyt keikkoja aina bändi edellä. Vaikkeivät omat poletit olisi aina riittäneetkään, niin tuntui kuin olisi ollut ison maailman meininki, Viikatteen keulakuva kertoo.

Erityisen rakkaina muistoina rokkarin mieleen ovat jääneet ensimmäiset loppuunmyydyt keikat ja Kotiteollisuudelta ja Viikatteelta stand up -viihdettäjolla olivat mukana myös Kotiteollisuuden ukot ja muutama stand up -velmu.

- Se oli erikoislaatuista ja toimi kauhean hyvin, Kaarle sanoo.

Villejä saunabileitä ja selänpesijöitä

Kaarle Viikatetta hymyilyttää aina, kun keikkalistalla lukee Finlandia-klubi, sillä se tarkoittaa vuodesta toiseen takahuoneessa pidettävää saunailtaa. Rokkari on käynyt kylpemässä Finlandia-klubin saunassa myös kaveribändiensä keikkojen aikana.

- On ollut villejä saunabileitä. Yleensä ne tapahtuvat niin, että siellä on joku tuttu orkesteri soittamassa ja sillä aikaa, kun he ovat lavalla, niin siellä pystyy kavereitten kanssa käyttämään orkesterin selänpesijöitä ja juomaan niiden saunajuomat, Kaarle myhäilee.

Rokkari pitää epäreilulta kuulostavaa järjestelyä erittäin reiluna.

- Viikatteen keikoilla harvemmin on selänpesijöitä näkynyt, niin pitää käyttää muita bändejä hyväksi. Ne ovat yleensä Karjala-sektorin bändit eli Kotiteollisuus ja Stam1na, Kaarle juttelee.

Kiertueelle intoa täynnä

Viikate aloittaa Lautturit lauteilla 2013 -syyskiertueensa tänään 13. syyskuuta Kouvolasta. Finlandia-klubin lavalle bändi puolestaan nousee 22. marraskuuta.

- Tällä hetkellä on jalka kytkimellä. Olemme ottaneet uuden materiaalin hyvin haltuun. Odotan tosi innolla. Myös piuhat on kolvattu kuntoon. Jamekset repee, Kaarle hehkuttaa.

Lue myös: Finlandia-klubi täyttää 10 vuotta: vuosiin mahtuu verilöylyjä ja Lordin koiranhoitoa

Herra Ylppö: Sillä keikalla olin liian humalassa

Lähteet: YleX