Hyppää pääsisältöön

Jyrki Sukula yllätti YleX:n Ainon suorassa lähetyksessä – katso kuvat maukkaista tarjoiluista

YleX Iltapäivä juhli Ainon baby showereita, sillä rakastettu juontaja jää äitiyslomalle. Baby shower -juhliin tarjoilut saapui tuomaan tuomaan tv-kokki Jyrki Sukula.

Kuvassa Aino ja tämän babyshowereihin yllätysvierailun tehnyt Jyrki Sukula ruokatarjoiluineen. // Kuva: Jenni Poikelus

YleX Iltapäivän Mäkkäri oli huolissaan Ainon baby shower -kutsujen tarjoiluista, joten paikalle oli kutsuttava ammattilainen Jyrki Sukula.

- Tein taustatöitä tämän eteen. Tiedän, että inhoat puuroa ja puuromaisia juttuja. Sitten tämä siunattu tila tekee tarjoilulistaan muutoksia. Parsa on raskaana olevalle naiselle tärkeä juttu, joten sitä on nyt tarjolla. Tulin Italiasta sinua varten tänne, Sukula kertoi Ainolle.

Kuvassa Jyrki Sukula esittelee Ainolle tälle yllätyksenä tuomiaan ruokia, jotka komeilevat tarjottimella ja Aino on äärimmäisen tyytyväinen. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Jyrki Sukula oli valmistanut Ainolle erityisen rakkauden avocadopastan cocktail muodossa.

- Ilmakuivattu kinkku on meidän kylältä Italiasta. Pääset testaamaan myös minun itse kasvattamiani kanoja, eli Huttulan kukkoa. Se on rakkaudella ja kotimaisella viljalla kasvatettua kanaa.

Jyrki Sukulan ruokatarjoilu Ainon babyshowereissa näytti tältä ennen kuin tarjottimelle rynnättiin sangoin joukoin. Paljon vihreää! // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Sukula kertoo kanankasvatuksensa kautta opiskelleensa nyt muutaman vuoden maataloutta Suomessa. Hänestä on hienoa seurata, miten suomalaisille tarjottavaa ruokaa tehdään. Huttulan kukko tuo markkinoille broileria, jonka koko tuotantoketju on kokoaan tuottajien omissa käsissä. Jyrki Sukula on Huttulan kukon luova johtaja ja osakas.

- Pääsiäisenä tullaan markkinoille. Ekat tiput kuoriutuu ja kasvaa. Tämä on ollut elämäni suurin haaste ja suurin hanke.

Maaliskuussa Jyrki Sukula aloittaa myös uuden tv-sarjan kuvaukset, kun hän suuntaa laittamaan suomalaisia hotelleja kuntoon.

- Tiiviissä tahdissa kuvataan neljä ensimmäistä jaksoa. Ensin suunnataan Lappiin laittamaan hotelleja kuntoon.

[img_assist|nid=128288|title=Aino kuuntelee Jyrki Sukulan ruokaesittelyä.|desc=Timo "Timppa" Launonen|link=popup|align=left|width=620|height=349]

Lähteet: YleX Iltapäivä