Hyppää pääsisältöön

Justimuksen Sami: Tämä on ryhmämme paras video

YleX tapasi Justimusflilmsin Sami Harmaalan Tubeconin backstagella. Harmaala kertoi, kuinka hyvä sketsivideo syntyy.

Justimusfilmsin Sami Harmaala // Kuva: YLE / Samppa Rautio

Amis-kulttuurin parodisointi, movember-viikset, verkkopeliräppi. Nämä ovat esimerkkeja suositun Justimuksen sketsi- ja musiikkivideoiden aiheista.

Justimusflimsin Sami Harmaala on osannut olla hauska jo vuosien ajan. YouTubessa Justimusfilms on Tässä ovat Suomen suosituimmat tubettajat. Suosion vuoksi Justimusfilms on ehdolla Tubeconin Tube Awardsien parhaaksi sketsikanavaksi. Harmaalalla on yksinkertainen visio siitä, kuinka hauska sketsivideo syntyy.

- Lähtökohta on se, että videon pitää olla omasta mielestä hauska. Idean pitää olla hyvä, jotta videota kannattaa edes tehdä, Harmaala kertoo.

Parhaana Justimuksen videona Harmaala pitää sketsivideota 30 tapaa pilata treffit. Muutenkin ryhmän uusimmat videot ovat enemmän Harmaalan mieleen.

- Aina joskus kyllä tuntuu, että jotkut videomme menevät vähän "yli". Mutta se ei haittaa, se saattaa olla jopa tarkoituksemme, Harmaala vinkkaa.

Hyvää sketsivideota ei Harmaalan mukaan voi laittaa muottiin. Videoissa ei ole mitään toistuvia tai pakoillisia elementtejä. Kaikki aiheet käyvät, jos idea on hyvä. Ainakin periaatteessa.

- On kyllä muutamia aiheita...sellaisia, joista emme halua tehdä sketsivideoita. En ala niitä luokittelemaan, mutta sen paljastan, että yksi on uskonto. Siihen ei kosketa, Harmaala sanoo.

Tulevaisuuden suhteen Harmaala on toiveikas. Videoiden väsäily ja hauskuuttaminen jatkuu.

- Pääunelma on selvä: nettivideoiden tekeminen tulee olemaan ammattini.

Muokattu 16.8.2014 klo 21:10 videon nimi

Lue muut Tubecon-jutut täältä