Hyppää pääsisältöön

Jo kolmas kerta – joukkorahoitus vie Foo Fightersia urakalla keikoille

Dave Grohl uskoo, että bändit menevät yhä enemmän sinne, minne joukkorahoituskampanjat niitä vievät.

Foo Fighters Crowdfunder-sivustolla. // Kuva: Crowdfunder / Kuvakaappaus, YleX

Crowdfunder-sivustolla järjestetty joukkorahoituskampanja on viemässä yhdysvaltalaisbändi Foo Fightersia keikalle Lounais-Englannin Cornwalliin, missä brittimedioiden mukaan harvemmin nähdään kansainvälisten tähtien esiintymisiä. Kampanjan tavoitteena oli saada kasaan 150 000 puntaa eli noin 200 000 euroa ja se on ylittynyt muutamassa päivässä.

Joukkorahoittajille tarjotaan rahan vastineeksi muun muassa keikkalippua, t-paitaa ja muita tuotteita. Lipun saa 50 punnalla eli hieman alle 70 eurolla. Kampanjaa on vauhditettu myös massiivisilla yrityksille suunnatuilla rahoituspaketeilla.

Tarkempaa keikkapaikkaa ei ole vielä sovittu, eikä Foo Fighters ole suoraan kommentoinut hanketta, mutta NME:n mukaan bändi on tietoinen hankkeesta. Crowdfunder-kampanjan aloitti festivaali nimeltä Live at Heartlands. Mikäli keikalle ei pystytä sopimaan päivämäärää vuosille 2015 tai 2016, rahoittajat saavat rahansa takaisin.

The Daily Mirrorin mukaan Laulajakitaristi Dave Grohl on sanonut aiemmassa radiohaastattelussa, että joukkorahoittaminen saattaa määrätä tulevaisuudessa sen, mihin bändit haluavat keikalle.

Foo Fighters esiintyi hiljattain Yhdysvalloissa joukkorahoituskeikalla, jonka kampanja oli fanin aloittama. Kyseessä oli sikäli erikoinen tapaus, että kampanja toi Foo fightersin paikkakunnalle, jossa se oli tehnyt keikan viimeksi vuonna 1998. Lisäksi Kickstarterissa hiljattain käynnistetty toinen brittihanke on viemässä yhtyettä keikalle Birminghamiin. Kampanja saavutti 150 000 punnan tavoitteen nopeasti.

Lähteet: Crowdfunder, NME, The Daily Mirror