Hyppää pääsisältöön

Jenkkihopparit tykkäsivät - suomalaiset voittivat kansainvälisen videokisan

Donitsia aamuyöllä mutustava lahtelaispoliisi vetosi amerikkalaisen levy-yhtiön artisteihin.

Stilli Last Donut of the Night -videosta // Kuva: Stilli videosta

Suomalaisen parivaljakon työstämä rap-video on voittanut kansainvälisen musiikkivideokilpailun. Stones Throw levy-yhtiön järjestämässä kilpailussa fanit saivat itsekseen kuvata musiikkivideoita lempiartistiensa biiseihin. Lukuisia hip hop -artisteja edustava firma sai 156 videota ja voittajaksi on nyt valittu Tuomas Vauhkosen ja Jeremias Niemisen kimpassa ohjaama video J. Dillan Last Donut Of The Night -kappaleeseen.

Lahdessa pienellä kioskilla kuvatussa videossa seurataan poliisikaksikon donitsien syöntiä, vaikka taustalla on käynnissä kioskin rosvous.

Levy-yhtiön perustaja Chris Manak kirjoittaa yrityksen sivuilla valinneensa voittajan konsultoituaan levy-yhtiönsä artisteja. Stones Throwin listoilta löytyy mm. Madlib ja juuri Flow Festivaaleilla esiintyneet MF Doom, sekä Mayer Hawthorne. Manak kirjoittaa myös aikovansa palkata hyvien videoiden tekijät tulevaisuudessa luomaan ihan oikeita videoita hip hop -tähdille. Vauhkonen ja Nieminen nähdäänkin kenties tulevaisuudessa työstämässä rap-videoita Jenkkilässä.

Voittoisan videon voi katsoa täältä.

PÄIVITYS: Kilpailun pääpalkintona mainostettiin mahdollisuutta ohjata video jollekkin levy-yhtiön artisteista. Jeremias Nieminen kuitenkin kertoo YleX:lle, ettei heitä ole vielä lähestytty ohjauskeikan tiimoilta.

- Kisan ykköspalkintona mainittu mahdollisuus päästä ohjaamaan levy-yhtiölle oikea musavideo on aika hämärän peitossa. Oishan se tosi siistiä päästä kuvailemaan musavideoo jenkkiräppäreille, mutta mulla ei oo mitään hajua miten se käytännössä toteutetaan.

Lähteet: Stones Throw Records