Hyppää pääsisältöön

Jäävesihaaste ilman jäävettä: syynä hupi tai kannanotto – katso videot

Alkuperäisten sääntöjen mukaan jäävesihaaste kuuluu suorittaa kaatamalla jäävettä päälleen ALS-taudin tietoisuuden levittämiseksi.

Jäävesihaaste ilman jäävettä // Kuva: EPA / MICHAEL REYNOLDS

Netissä villisti leviävä jäävesihaaste on saanut uusia muotoja. Osa haasteen suorittajista on käyttänyt jääveden sijaan muita elementtejä. Uusien suoritustapojen kehittäjät haluavat levittää tietoisuutta muustakin kuin ALS-taudista.

Wine Bucket Challenge

Wine Bucket Challenge liittyy Pohjois-Kaliforniassa tapahtuneeseen maanjäristykseen, joka iski 6,0 richterin voimalla San Franciscon liepeillä sijaitsevaan Napan kaupunkiin.

Champagne Bucket Challenge

Shamppanjalla jäävesihaasteen tekeminen on puolestaan silkkaa pröystäilyä.

Cola Bucket Challenge

Lil Terio suositti haasteen käyttäen kolajuomaa. Nam.

Dirt Bucket Challenge

Dirt Bucket Challenge -videolla kaksi kalifornialaismiestä muistuttavat, että vettä on käytössä vain rajallinen määrä. Kaliforniassa on tällä hetkellä kuivempaa kuin kertaakaan sataan vuoteen.

Toilet Water Bucket Challenge

Näyttelijä Matt Damon ei myöskään halunnut tuhlata puhdasta vettä haastetta suorittaessaan. Damon on Water.org -järjestön osaomistaja. Järjestö kampanjoi puhtaan veden ja saniteettitilojen saamiseksi ympäri maailman.

Bullet Bucket Challenge

Näyttelijä Orlando Jones ottaa kantaa tapaukseen, jossa Yhdysvaltojen Fergusonissa poliisi ampui 18-vuotiaan tummaihoisen miehen.

Lue myös:

Aina jäävesihaaste ei onnistu − katso erikoisimmat epäonnistumiset

Suomalaiset innostuivat jäävesihaasteesta – Benjamin Peltonen haastoi Stubbin

Sangollinen jäävettä niskaan – Julkkikset tempaisevat sairauden huomioimisen puolesta