Hyppää pääsisältöön

Jaana Pelkonenkin kaatoi jääveden päällensä – Haasteketjuun mukaan mm. Aku Hirviemi

Yhdysvalloissa syntynyt jäävesihaaste etenee jälleen Suomessa.

Tässä kuvassa ei kaadeta vettä niskaan hyväntekeväisyyden nimissä, vaan kyseessä on puolalainen pääsiäisperinne. // Kuva: EPA / MIROSLAW TREMBECKI

Hyväntekeväisyyden nimissä alkanut Ice Bucket Challenge eli jäävesihaaste etenee Suomessa. Nyt jäävedet omaan niskaansa kaatoi kansanedustaja ja juontaja Jaana Pelkonen. Sen jälkeen Pelkonen haastoi mukaan muun muassa kokki-ravintoloitsija Tomi Björckin, muusikko Samu Haberin sekä kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen.

Haaste on jo lähtenyt tästä eteenpäin, sillä Aino-Kaisa Pekonen on suorittanut tehtävän. Hän on haastanut mukaan veljensä, näytelijä Aku Hirviniemen, sekä muun muassa näyttelijänä ja koomikkona tunnetun Janne Katajan.

Ice Bucket Challenge lähti liikkelle Sangollinen jäävettä niskaan – Julkkikset tempaisevat sairauden huomioimisen puolestaja sen tarkoitus on lisätä tietoisuutta lihaksia rappeuttavasta ALS-taudista. Mikäli haastettu ei kaada jääkylmää vettä päälleen, pitäisi hänen lahjoittaa Lihastautiliitto ry:lle 100 euroa.

Katso, miten muun muassa Duudsonit, Jasper Pääkkönen, Benjamin Peltonen ja YleX:n juontajat Suomalaiset innostuivat jäävesihaasteesta – Benjamin Peltonen haastoi Stubbin.

Sangollinen jäävettä niskaan – Julkkikset tempaisevat sairauden huomioimisen puolesta

Aina jäävesihaaste ei onnistu − katso erikoisimmat epäonnistumiset

Lähteet: Twitter, Instagram