Hyppää pääsisältöön

Iron Sky -elokuvalla menee lujaa – seuraavaksi valloitetaan Venäjä

Kotimainen tieteiskomedia Iron Sky on valittu Moskovan elokuvajuhlien ohjelmistoon, jossa elokuva esitetään erityisnäytöksessä 26. kesäkuuta.

Iron Sky // Kuva: Energia

Lisäksi leffa aikoo valloittaa tänä kesänä venäläiset valkokankaat minimissään 150:llä kopiolla.

Moskovassa itsensä esittelevät ohjaaja Timo Vuorensola, sekä elokuvan tähdet Götz Otto ja Udo Kier.

Moskovan festivaalien lisäksi Iron Sky on valittu myös arvostetun Karlovy Vary -festivaalin ohjelmistoon. Ohjaaja Timo Vuorensola on osana Variety -elokuvalehden kymmenen kiinnostavinta eurooppalaista ohjaajaa -listassa, ja elokuva esitetään Prahassa järjestettävillä festivaaleilla 1.6. Kuunatsit jatkoivat maailmanvalloitustaan Aasian markkinoilla, jossa elokuva avasi toissaviikonloppuna Thaimaassa vahvasti, pompaten heti seitsemännelle sijalle, jossa se pysytteli myös toisella viikolla, pokaten parhaan kopiokohtaisen katsojatilaston tittelin. Virossa viime perjantaina Iron Sky avasi 4. katsotuimpana. Venäjän levityksen lisäksi isompia tulevia territorioita ovat muun muassa Japani, USA, Korea ja Ranska. Myös Tsekissä ja Slovakiassa Iron Sky avaa yli 100:lla valkokankaalla.

Iron Sky on toistaiseksi kerännyt elokuvateattereissa liki miljoona katsojaa, joka on elokuvan markkinointibudjettiin nähden huima saavutus.

Blind Spot Pictures kehittelee parhaillaan Timo Vuorensolan seuraavaksi kaavailtua pitkää elokuvaa I Killed Adolf Hitler, joka on norjalaisen Jason -sarjakuvataiteilijan samannimiseen, Eisner -palkittuun sarjakuvanovelliin perustuva, amerikkalaiskäsikirjoittaja DC Walkerin kirjoittama tuotanto, joka toteutetaan yhteistuotantona Iso-Britannian ja Saksan kanssa. Elokuvan kuvauksia aikataulutetaan ensi vuoden kesälle, ja budjetti on hieman Iron Sky:tä suurempi.

Lähteet: Blindspot