Hyppää pääsisältöön

Ilosaarirockiin liuta kotimaisia esiintyjiä

Ilosaarirock järjestetään 11–13. heinäkuuta Joensuussa.

Pää Kii Provinssirockissa 2013 // Kuva: Iida Korhonen

Joensuun Ilosaarirock julkaisi uusia kiinnityksiä heinäkuun festivaalille. Kotimaisista esiintyjistä lavalle nousee Santa Cruz, Pää Kii, Lapko, Risto, Oranssi Pazuzu, Wasted, The Blanko, Death Hawks, Rauhatäti & Tes La Rok, Aksim & Musta Barbaari, Pietarin Spektaakkeli, Lieminen ja Night Lives.

Lapko soittaa Ilosaarirockissa kesän ainoan keikkansa ja esittelee samalla uuden kokoonpanonsa. Triona tunnettu bändi kasvaa kesällä nelimiehiseksi, kun rumpali Janne Heikkonen vaihtaa soittimensa kitaraan. Rumpalinpenkille hyppää Tuvalusta tuttu Jussi Matikainen. Lapko on lupaillut soittavansa Ilosaarirockin keikalla myös uutta materiaalia.

- Ilosaarirock on musafanien festari ja nyt julkaistuissa bändeissä on paljon meidän omia suosikkeja ja viime vuoden parhaita juttuja. Halutaan esitellä meidän yleisölle uutta musiikkia ja tuolla on monta esikoislevynsä kanssa painiskelevaa artistia, jotka pääsee kesällä näkemään tuoreeltaan, Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen toteaa.

Uutena ulkomaalaisena kiinityksenä festivaaleille tulee puolalainen progemetallibändi Riverside, jonka musiikkia on vertailtu Tool ja Porcupine Tree -yhtyeiden tuotantoon.

Ilosaarirock järjestetään 11. – 13. heinäkuuta. Festivaalilla esiintyvät muun muassa Portishead, Ellie Goulding, Alice in Chains, Haim, Mustasch, A$AP Ferg ja Trentemøller. Ilosaarirockin liput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla ja Tiketissä.

Lue myös:

Ilosaarirock julkaisi ensimmäiset artistikiinnityksensä

Lähteet: Ilosaarirock