Hyppää pääsisältöön

Ilmiö vasta aluillaan: Ensi vuonna K-pop-bändejä nähdään jo Suomessa?

YleX Viikonlopun vieraiksi saapuivat K-pop-fani Ari Helenius ja K-pop-asiantuntija ja tapahtumatuottaja Ossi Luoto.

Psy on tällä hetkellä tunnetuin K-pop-tähti // Kuva: EPA/KIM HEE-CHUL

Ari Helenius on suuri K-pop-fani ja hän löysi musiikin puolivahingossa. Hän myöntää, että hänellä oli ennakkoluuloja musiikin saralta. Hän lämpesi K-popille löydettyään musavideoita YouTubesta.

- Visuaalinen puoli on todella siistitty. Musiikkivideoihin panostetaan. Länsimaiseen musiikkiin ei ole todella suuria eroja kuin kieli. Trendit ovat samanlaisia, Ari Helenius kertoo.

Ossi Luoto veikkaili haastattelussa, että on vain ajan kysymys koska K-pop-ilmiö iskeytyy Suomeen yhä laajemmin. Tällä hetkellä tunnetuin K-pop-artisti suomalaisille on Psy, jonka Gangnam Style -hitti villitsee edelleen.

K-pop ei ole vain musiikkia vaan koetaan, että kyse on suuremmasta elämäntavasta.

K-pop-tähtiä saatetaan nähdä pian Suomessa

Ossi Luoto veikkaa monien tutkivan mahdollisuuksia tuoda K-pop-artisteja Suomeen. Tällä hetkellä suomalaiset ja korealaiset muusikot tekevät biisiyhteistyötä, mutta Luoto veikkaa tämän olevan vasta alkusoittoa.

- Paljon kuhinaa aiheen ympärillä on netissä, joten varmasti tämä lähtee vielä isommaksi, tapahtumatuottaja ja K-pop-asiantuntija Luoto veikkaa.

Luoto jatkaa, että K-pop-artistit ovat visuaalisesti vaativia. Heidän esiintymisiinsä liittyy valtavia lavarakennelmia, tanssikoreografiat ovat näyttäviä ja kyseessä on aina suuri spektaakkeli.

- Jos suuri kiertue lähtee liikenteeseen, niin pitää olla pitkäjänteinen suunnitelma. Keikkapaikkoja täytyy olla useita, jotta se on taloudellisesti kannattavaa lähteä niin suurella koneistolla liikkeelle ja lippuhinnat saadaan järkeviin maailmoihin.

Ossi Luodon mukaan jo ensi vuonna voisi olla mahdollista nähdä K-pop-artisteja Suomessa.

- Ammattilaiset miettivät millä tällainen kiertuekokonaisuus saataisiin rakennettua. Festivaalien kohdalla buukkaukset menevät pitkällä aikavälillä, kun puhutaan suurista pääesiintyjistä. Uskon, jos ei tänä kesänä nähdä suuria K-pop-artiseja festivaaleilla, niin ensi kesänä on todella hyvät mahdollisuudet siihen, Luoto sanoo.

Tämä lämmittää erityisesti Ari Heleniusta. Hän kertoo viimeisimmän keikkamatkan olleen Lontoossa, joten fanista olisi mukavaa nähdä suosikkejaan myös Suomessa.

Lähteet: YleX Viikonloppu