Hyppää pääsisältöön

Iina Kuustonen: Hahmoni antaa terveen naiskuvan ja roolimallin

Kesäkaverit-elokuvan päätähdet Iina ja Minka Kuustonen sekä Anna Paavilainen pitävät leffan luomaa naiskuvaa vahvana ja mielenkiintoisena.

Anna Paavilainen, Minka Kuustonen ja Iina Kuustonen.

Inari Niemen ohjaama ja Juuli Niemen käsikirjoittama Kesäkaverit-elokuva on siinä mielessä poikkeuksellinen kotimainen uutuuskomedia, että sen kaikki päähenkilöt ovat naisia. Leffan päätähdet ovat mielissään elokuvan luomasta naiskuvasta.

- Olen todella ylpeä siitä naiskuvasta, minkä tämä elokuva antaa. Leffassa on kolme tosi erilaista naista ja tarina kertoo tasapuolisesti kaikista. Koen että meidän hahmot ovat oikeita ihmisiä, jotka ovat epätäydellisiä ja rosoisia, eikä mitään kiiltokuvia tai nukkeja. Mun mielestä roolihahmot antavat terveemmän naiskuvan ja roolimallin kuin monet muut elokuvat. Olen iloinen ja ylpeä siitä, Iina Kuustonen kommentoi YleX:lle.

Myös Anna Paavilainen pitää elokuvan naisrooleja mielenkiintoisina.

- Kaikki elokuvan naiset ovat toimijoita ja tässä näytetään myös heidän arkisia puuhiansa. Hahmot ovat hauskoja ja naisilla on hyvä meininki keskenään. Vaikka miehet tulevat leffassa mukaan kuvioihin, niin naisten välinen ystävyys ja sisaruus ovat elokuvan pääteemat. Musta on ihanaa, että niitä teemoja näytetään muutenkin kuin kateuden valossa, Anna Paavilainen sanoo.

Minka Kuustonen uskoo, että vahvoja naisia tullaan näkemään jatkossa yhä enemmän niin kotimaisissa tv-sarjoissa kuin elokuvissakin.

- Kotimaisiin elokuviin kaivataan sellaisia mimmejä, jotka ovat oikeasti hauskoja ja monipuolisia tyyppejä. Sellaisia, jotka eivät ole vain tyttöystäviä. On tosi hienoa, että tässä leffassa mimmit ovat moniulotteisia, vaikka tämä on komedia. Musta tuntuu, että se on nouseva trendi. Esimerkiksi tv-sarjoissa on tulossa uusi aalto, nyt alkaa naisten valtakausi, Minka Kuustonen kommentoi.

Elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 1. elokuuta. Katso traileri alta.

Lähteet: YleX