Hyppää pääsisältöön

Iconcrashin Peuhu: Euroviisu-vastustus loppui UMK:n myötä

Uuden Musiikin Kilpailun finaalipaikasta skabaavan bändin laulaja kertoo, miten sai taivutettua muut bändinjäsenet mukaan.

Iconcrash // Kuva: Yle

Bändikaverit on ollut vaikea saada Euroviisu-hankkeen taakse. Ei hän itsekään olisi vanhan malliseen kisaan lähtenyt.

- Googlasin tän kilpailun, kun kuulin siitä ja olin vakuuttunut. Mä oon kerran ollut aikaisemmin Euroviisu-karsinnoissa mukana ja se oli kokemuksena aika erikoinen, enkä pystynyt liittämään omaa bändiäni siihen millään tavalla.

Laulaja Jaani Peuhun mainitsema kokemus on vuodelta 2009, kun Kwan yritti 10 000 Light Years -biisillä viisuihin - hän oli toinen biisin tekijöistä.

UMK:n löydettyään hän oli vakuuttunut, että Iconcrashin tilaisuus on tullut.

- Kerroin bändikavereille, että nyt olisi hyvä biisi, joka laitetaan Euroviisuihin. Ne tyrmäsivät sen täysin. Ei puhettakaan.

Aikaa kului, kunnes Peuhu otti asian taas puheeksi trennikämpällä.

- Sanoin treeneissä, että jätkät nyt oikeasti. Me tehtiin just 30 keikan kiertue Suomessa ja siellä oli esimerkiksi Kajaanissa jossain paikallisessa torstai-iltana varmaan kolme ihmistä katsomassa. Jos meillä on mahdollisuus mennä Bakuun soittamaan 110 miljoonalle ihmiselle meidän omaa musiikkia, joka me ollaan itse tuotettu ja saadaan itse suunnitella kaikki, mitä siihen tehdään - miten silloin voi suhtautua tähän negatiivisesti?

Iconcrashin jäsenet alkoivat ymmärtää tilanteen ja niinpä yhtye kilpailee Uuden Musiikin kilpailun finaalipaikasta! UMK-finaali järjestetään lauantaina 25.2. helmikuuta Helsingin jäähallissa! Sinne voi muuten voittaa luksus-liput täältä.

Jaani Peuhu kävi soittamassa lempibiisejään YleX:n Oma lista -ohjelmassa tänään!