Hyppää pääsisältöön

Hobitti-fanit telttailevat pakkasessa: Odotin täysi-ikäisyyttä, että pääsen jonottamaan lippuja

Hobitti-fanit nauttivat jonottamisesta, vaikka ulkona paukkuu pakkanen. Espoolainen Saara odotti täysi-ikäisyyttä, jotta voisi jonottaa elokuvalippuja telttakylässä.

Hobitti - Viiden armeijan taistelu // Kuva: Warner Bros.

Hobitti-trilogian päätösosan lähestyvä ensi-ilta on tuonut viikkotolkulla lippuja jonottavia telttailijoita Helsingin Tennispalatsin ulkopuolelle. Leffateatterin kulmilla kiemurtelevan telttajonon hallitsevin väri on vihreä. Ensimmäiset jonottajat saapuivat jo lokakuussa, joten roskiakin on ehtinyt jo kertyä telttojen ulkopuolille.

Peter Jacksonin uusimman fantasiaseikkailun ennakkolippuja jonottavat myös unihiekkoja silmistään hierova espoolainen Saara ja aamukahviaan hörppivä Kirkkonummelta kotoisin olevaRebecca.

- Tulimme jonoon eilen, jotkut ovat olleet täällä jo monta viikkoa. Tämä on tärkeä juttu, koska olemme suuria Tolkien-faneja ja kyseessä on viimeinen Hobitti-elokuva, fanit kertovat YleX:lle.

Sekä Saaralla että Rebecalla on parhaillaan menossa koeviikko lukiossa. Opiskelijat eivät kuitenkaan lintsaa koulusta, sillä heille ei osunut perjantaille yhtään koetta.

- Maanantaina on vasta seuraava koe.

Tytöt odottavat elokuvalta eniten sen visuaalista ilmettä, ei niinkään tarinaa. Aiemmat leffat ovat miellyttäneet silmää, mutta tarina on vedonnut faneihin luettuna enemmän.

- Odotan teknisesti hienoa elokuvaa, mutta tiedän, ettei tarina tule menemään niin kuin kirjassa. Olen lukenut kaikki Tolkien-maailmaan liittyvät kirjat. Ne ovat parempia kuin elokuvat, Rebecca sanoo.

- Mä odotan toimintaa. Visuaaliset odotukset ovat suuret. Kaikki aiemmat elokuvat ovat olleet niin kauniita, Saara kommentoi.

18-vuotias Saara odotti täysi-ikäisyyttä kaikkein eniten sen takia, että äiti päästäisi hänet jonotustapahtumiin.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen enemmän kuin yhden yön jonossa, koska täytin 18 vuotta, niin äiti ei voi sanoa enää mitään. Olen odottanut sitä, että pääsisin jonotustapahtumaan siitä asti, kun Harry Potter tuli. Silloin olin 11-vuotias, joten äiti ei antanut lupaa jonottaa yöllä. Pääsin ostamaan kirjan vasta aamulla, Saara kertoo.

Avaa Instagram postaus

Hobitti - Viiden armeijan taistelu saa ensi-iltansa 10. joulukuuta. Elokuvan lipunmyynti alkaa lauantaina 22. marraskuuta, jolloin Finnkinon Tennispalatsi on auki koko edeltävän yön ja fanit pääsevät kokoontumaan sisätiloihin.

Katso traileri alta.