Hyppää pääsisältöön

Hjallis Harkimo Venäjän tilanteesta: KHL-päätöstä ei ehkä pystyisi tekemään nyt

Jokerien KHL-pelit alkavat torstaina. Hjallis Harkimo sanoo, että venäläisvetoiseen liigaan siirtymisestä olisi vaikeampi päättää tänä päivänä.

Hjallis Harkimo YleX Aamun vieraana // Kuva: Teemu Saarinen

Helsingin Jokerit aloittaa paljon puhutun KHL-kautensa tulevana torstaina. Päätös venäläisvetoiseen kansainväliseen liigaan siirtymisestä tehtiin aikana, jolloin Venäjän ja Ukrainan välillä vallitsi vielä rauha ja maailmanpoliittinen tilanne oli erilainen.

Hjallis Harkimolta kysyttiin YleX Aamussa liittyisikö Jokerit KHL:ään, jos päätös tehtäisiin tänään.

– Varmaan sitä päätöstä ei nyt pystyisi tekemään. Ihmeen vähän se tilanne on vaikuttanut meihin. Jokereilla on enemmän yhteistyökumppaneita kuin koskaan aiemmin, Harkimo sanoo.

Kaikista poliittisista jännitteistä ja sodanuhasta huolimatta Harkimo ei vaikuta olevan huolissaan joukkueen tulevasta KHL-kaudesta. Hänen mukaansa Jokereilla on hyvin asiat, koska yritykset ovat edelleen kiinnostuneita Venäjästä.

– Yritykset haluavat edelleen viedä tuotteitaan Venäjälle ja haluavat mainostaa siellä. Ne tietävät, että meidän kautta saa hyvät suhteet sinne. Nyt se on enää kiinni siitä, kuinka paljon se kiinnostaa ihmisiä.

Jokerit on nyt Harkimon mukaan kovassa kunnossa ja harjoituskauden pelit ovat osoittaneet suunnan olevan oikea. Vain kaksi peliä kahdeksasta on hävitty.

Ainakin ensimmäisen pelin osalta näyttää hyvältä, sillä siihen ei ole hänen mukaansa montaa lippua jäljellä.

Lähteet: YleX Aamu