Hyppää pääsisältöön

Hiusammattilaiset: Valita, jos et ole tyytyväinen lopputulokseen

Moniko uskaltaa sen oikeasti tehdä?

Hiusmuotoilija Nina Björkman ja Hiuskouluttaja Mikko Vainio // Kuva: YleX / JP Panttila

YleX Viikonlopun lifestyle-slotissa kävivät lauantaina hiustaiteilija- ja kouluttaja Mikko Vainio sekä Vuoden hiusmuotoilijaksi valittu Nina Björkman. Puheenaiheena olivat tietenkin kaikki hiuksiin ja tyyliin liittyvät asiat. Molemmat olivat esimerkiksi sitä mieltä, että haluamastaan kampauksesta kannattaa olla kuva mukana, jos se vain on mahdollista. Näin ei tarvitse arvailla asiakkaan unelmakampausta. Entäs sitten, kun kahden tunnin värjäämisen ja saksimisen jälkeen onkin pettynyt lopputulokseen. Voiko kampaajalle sanoa suoraan sen?

- Pitää sanoa. Olisi ihan kauheata, jos ei sanoisi, Björkman sanoo.

- Totta kai, jos on tosi vieraantunut olo, että tämä ei ole ollenkaan mun juttu, niin on kaikille parasta sanoa se. Hyvä kampaaja kyllä jo aistii sen siinä kohtaa, jos toinen kiemurtelee siinä jakkaralla.

Mikko Vainio lisää, että ainahan kampausta voidaan korjata, jos se ei miellytä.

Mitä hiusalan ammattilaiset sanovat tämän vuoden trendeistä, minkälaisia hiuksia tulemme näkemään?

- Suomessahan ollaan aina ihanan jälkijunassa, että meillä on vielä valloillaan luonnollisten hiusten kausi. Värimaailmassa on toisaalta näkynyt kadulla ihanan paljon karkkivärejä, pastellivärejä ja liukuvärejä, Björkman sanoo.

- Mä olen tehnyt viime aikoina eniten kulta-värjäyksiä. Se on tullut punaisen vanavedessä ja olen saanut tehdä täyteläisen mehukkaita värejä. Vaikka pysytäänkin pääasiassa luonnonvärimaailmassa, niin hiukset saa näyttää pitkästä aikaa värjätyiltä, Björkman jatkaa.

Leikkauksissa puolestaan lyhyt on taas tulossa muotiin. Se näkyy jo monen julkkiksen kohdalla, mikä tulee voimistamaan trendiä.

Minkälaisia kampauksia Lontoon muotiviikoilla näkyi? Kuuntele alta. Haastattelu alkaa kohdasta 03:10:58

Lähteet: YleX Viikonloppu