Hyppää pääsisältöön

Historiallisen levydiilin tehnyt Smoukahontas: Tällaista musiikkia luvassa

Kansainvälistä popuraa luova Sara Forsberg kertoo, että tulevan levyn linja on löytynyt.

Sara Forsberg. // Kuva: YleX

Yhdysvaltalaiselle Capitol Recordsille kiinnitetty suomalaisartisti, Smoukahontaksenakin tunnettu Sara Forsberg, työstää uutta levyään muun muassa tuottaja Rodney Jerkinsin kanssa.

Yhteistyö supertähtien kanssa työskennelleen tuottajan kanssa on ollut Forsbergin mukaan hauskaa.

- Hän on mahtava persoona, jonka kanssa on helppo tehdä töitä. Helposti lähestyttävä ja ajan hermolla oleva tuottaja, joka kuuntelee mielipiteitäni. Me olemme yhdessä oikein tuottelias ja hyvä tiimi, Forsberg sanoo YleX Jatkojen haastattelussa.

Jerkinsin lisäksi Forsbergin uraa on käynnistämässä muitakin biisintekijöitä. Tilanne on nopeasti huippusopimuksen solmineelle artistille outo.

- On todella vaikea käsittää sitä. Niiden ihmisten kanssa studiossa istuessani ajattelen, mitä minä teen täällä. Lähdin kaupan kassalta pari kuukautta sitten, se on aivan kreisiä.

Tulevan levyn linjakin on alkanut hahmottua.

- Lähdimme aluksi soulahtavan musiikin suuntaan, mutta sitten päädyimme urbaanimpaan, r&b-vaikutteiseen popiin. Se on kivempi mun äänelle ja tuntuu omimmalta.

Taiteilijanimeksi useita vaihtoehtoja

Kielikikkailulla YouTube-tähdeksi noussut Sara Forsberg tunnetaan Suomessa monilla nimillä. Aluksi häntä kutsuttiin YouTube-nimellä Smoukahontas ja sen jälkeen mediat keksivät kutsumanimen Kielinainen. Vähän myöhemmin paljastui lahjakkaan pietarsaarelaisen koko nimi, Sara Maria Forsberg, jonka kirjoitusasusta jätetään nyt useimmiten keskimmäinen nimi pois.

Nimet eivät lopu todennäköisesti vielä tähän. Yhdysvalloissa uraa luova Forsberg sanoo lopullisen taiteilijanimen valinnan olevan vielä kesken.

- Taiteilijanimeäni ovat monet kysyneet ja meillä on useampi vaihtoehto mielessä. Kun sinkku tulee ulos muutaman kuukauden päästä, niin sittenhän sen pitää olla valmiina.

Forsberg nousi kuuluisuuteen vuoden 2014 maaliskuussa What Languages Sound Like To Foreigners -videollaan, jota on katsottu nyt reilut 12 miljoonaa kertaa.

Lue myös:

Smoukahontas: Viime päivät ovat menneet aivan pilvessä

Smoukahontas-Saralle historiallinen jenkkilevysopimus: Yhtiön pomo vertaa Adeleen

Tutkija Smoukahontaksen menestyksestä: Avaimet ovat aitous ja itseironia

Kielinainen Smoukahontas ei noussut tyhjästä – katso vanha lauluvideo!

Kielinainen Smoukahontas hittivideon synnystä: Halusin välttää leveilyn

Lähteet: YleX Jatkot