Hyppää pääsisältöön

Helsingin ysärifestivaali ongelmissa – menestys yllätti järjestäjän

Kaksipäiväisten We Love the 90s -festivaalien perjantaipäivä on saanut paljon kritiikkiä osakseen.

Rednex

Helsingin Suvilahdessa tänä viikonloppuna järjestettävä We Love the 90s -festivaali on saanut paljon huonoa palautetta järjestelyistään. Esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulla on valitettu festivaalialueen järjestelyiden toimimattomuudesta. Eräs VIP-vieras kertoo jonottaneensa sisäänpääsyä alueelle puolitoista tuntia.

– Keikkojen katsomisen sijaan suurin osa eilisestä kului jonottaessa ja Kattilahalliin oli turha edes yrittää sisään. Vessajonossa kävi ilmi ettei henkilökunnalle ollut edes omia vessoja! Vessapaperi oli loppu jo ennen kuutta ja sitä ilmestyi lisää vasta ennen tapahtuman loppua, Saara Vain kirjoittaa Facebookissa.

Lisäksi hän kertoo jonottaneensa juomaa puolen tunnin ajan.

We Love the 90s -järjestäjä, promoottori Kalle Keskisen, Loud n’ Live Promotions Oy, on pahoitellut tilannetta. Pitkiksi venyneitä jonotusaikoja perustellaan tapahtuman kotisivulla muun muassa sillä, että ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman suosio yllätti järjestäjän.

Arvioimme esimerkiksi Kampin rannekkeenvaihtopisteen suosion väärin – valtaosa lipunostajista päätti kuitenkin vaihtaa rannekkeensa vasta porteilla. Sateen vuoksi myös valtaosa vieraista saapui samaan aikaan, mikä aiheutti poikkeuksellisen ruuhkan. Näin esimerkiksi useat VIP-lipun hankkineet joutuivat viettämään kohtuuttoman pitkiä aikoja jonossa, ja saamamme palautteen mukaan myös myöhästyivät kiinnostavilta keikoilta, tapahtuman sivulla kirjoitetaan.

Loppuunmyydyllä festivallilla on ollut perjantaina 10 000 ihmistä. Festivaali tiedottaa hankkineensa alueelle lisää vessoja ja henkilökuntaa. Myös roskakorien määrää on lisätty, ettei alue roskaantuisi tyhjistä muovituopeista.

Festivaalien vaikeuksista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.