Hyppää pääsisältöön

Hakkerisaaga jatkuu - Anonymous kaatoi jo toisenkin suuren suomalaissivuston

Anonymous iski nyt Musiikkituottajien kimppuun.

Hakkeriryhmä Anonymous Los Angelesissa // Kuva: Wikipedia

Teleoperaattori Elisa esti tänään niin omilta, kuin Saunalahdenkin asiakkailta pääsyn The Pirate Bayn pahamaineisille torrent-sivustoille. Hakkeriryhmittymä Anonymous suuttui päätöksestä ja aloitti hyökkäykset suomalaissivustoja vastaan. Aiemmin tänään ryhmä kaatoi mielenilmauksena Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n kotisivut osoitteesta antipiracy.fi ja nyt uusimmaksi uhriksi on joutunut ifpi.fi

Musiikkituottajat - IFPI Finland Ry on taho jonka aloitteesta Helsingin käräjäoikeus langetti Elisalle estopäätöksen. IFPI valvoo kotimaisten musiikkituottajien etuja ja järjestää vuosittain pidettävän Emma Gaalan. Heidän kotisivuilleen ei päässyt ainakaan maanantai-iltana.

YleX sai tänään harvinaislaatuisen haastattelun iskujen takaa löytyvän KillEmWithLazers -nimellä kulkevalta hakkerilta. Hän ilmoitti YleX:lle olevansa myös IFPI:n sivujen kaatumisen takana. Anonymous-hakkeriryhmään kuuluvan konevelhon yksinoikeudella antama haastattelu löytyy Anonymous-hakkerin haastattelu yksinoikeudella: Näin kaadoin suomalaiset verkkosivut.