Hyppää pääsisältöön

GTA V -hahmon ääninäyttelijä: Olin itsekin autovaras

Ennätyksiä rikkoneen jymymenestyspeli Grand Theft Auto V:n hahmojen ääninäyttelijät kertovat, miten pelin hurja suosio on vaikuttanut heihin.

Grand Theft Auto 5 // Kuva: Rockstar Games

Grand Theft Auto V -pelin kolmen päähahmon näyttelijät kertovat, että pelin hurja suosio tuntuu epätodelliselta. Trevorin ääninäyttelijä Steven Ogg, Franklinin ääninäyttelijä Shawn Fonteno, ja Michaelin ääninäyttelijä Ned Luke ovat hämmentyneet tajuttuaan pelin suuruuden.

- On todella hankala käsittää sitä rahamäärää, minkä arvosta peliä on myyty. Kun näkee Tokiossa rekkoja, joissa on minun naamani tai suuria mainostauluja Brooklynissä ymmärtää lopulta, kuinka suuri maailmanlaajuinen ilmiö peli on, Steven Ogg sanoo.

Ogg sanoo myös pohtineensa, ettei pelistä tulisi kovinkaan suurta hittiä, mutta siinä hän oli varsin väärässä. GTA V-peliä myytiin kolmessa päivässä julkaisunsa jälkeen yli miljardilla dollarilla - eli lähes 800 miljoonan euron arvosta.

Ogg ja Luke eivät kokeneet esittämiään roolihahmoja kovin läheisiksi, mutta Fonteno kertoo, että hän ja Franklin ovat hyvin läheisiä. Fonteno sanoo jopa pohtineensa nimensä vaihtamista Frankliniksi.

- Olen tehnyt kaikkea, mitä Franklin tekee. Olen entinen jengiläinen ja olen varastellut autoja. Tiedän, miltä tuntuu olla aseella uhattuna ja pidellä asetta ja olen ollut vankilassa, Fonteno kertoo.

Lähteet: Polygon