Hyppää pääsisältöön

Googlen älylasit pian ensimmäisten testattaviksi

Kalifornialaisyhtiön hanke etenee hyvää vauhtia. Tekniikasta kiinnostuneet kuluttajat ja ohjelmistokehittäjät saavat ensimmäiset testilasit lähipäivien aikana.

Google Glass -älylasit

Hakukoneyhtiö Google ilmoittaa, että sen kehittämistä Google Glass -älylaseista on valmiina ensimmäiset tuotantoerät. CNET-sivuston tietojen mukaan ne on tarkoitus lähettää lähipäivinä yhtiön tutkimusohjelmaan ilmoittautuneille vapaaehtoisille testaajille. Älylasien ensimmäisten versioiden testaajiksi ovat voineet ilmoittautua ohjelmistokehittäjät ja tavalliset kiinnostuneet kuluttajat.

Googlen älylasit ovat tulossa myyntiin jo tämän vuoden kuluessa reilun tuhannen euron hintaan. Niitä on kritisoitu voimakkaasti muun muassa Isossa-Britanniassa, jossa kansalaisjärjestö Stop the Cyborgs haluaa asettaa tarkat säännnöt sille, missä laseja voi käyttää. Älylaseissa on nettiyhteys, näyttö ja niillä pystyy muun muassa tallentamaan videokuvaa. Laseissa on tarkoitus hyödyntää esimerkiksi niin sanottua laajennettua todellisuutta (augmented reality), joka on käytössä jo nykyään monissa älypuhelimissa. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa netistä haettuja tietoja, jotka yhdistetään paikannuksen avulla kameran kuvaamaan näkymään.

Lähteet: CNET