Hyppää pääsisältöön

Google-pomo syöksyi maahan avaruuden rajalta - Baumgartnerin hyppyennätys rikkoutui

Laskuvarjohypyn uusi korkeusennätys on nyt 41 kilometriä. Myös kaksi muuta ennätystä rikottiin, kun Googlen johtohenkilö syösyi maata kohti yli 1300 kilometriä tunnissa.

Alan Eustace valmistautuu ennätyshyppyyn Roswellissa, New Mexicossa. Hän rikkoi laskuvarjohypyn maailmanennätyksen. // Kuva: EPA / Paragon Space Development

Yhdysvaltalainen Alan Eustace on rikkonut itävaltalaisen Felix Baumgartnerin tekemän laskuvarjohyppyennätyksen syöksymällä maahan 41 kilometrin korkeudesta, kertoo Yle Uutiset. Avaruuden rajalta tehdyn hypyn aiempi ennätyshyppy tehtiin 39 kilometrin korkeudesta.

Googlella johtotehtävissä työskentelevä Eustace nousi maapallon ilmakehän ylimpään osaan heliumilla täytetyn pallon nostamana. Samaa menetelmää käytettiin myös Baumgartnerin vuoden 2012 hypyssä.

Eustace putosi neljä ja puoli minuuttia vapaasti ilman varjoa ja hän ylitti äänennopeuden kiitäen parhaimmillaan 367 metriä sekunnissa eli yli 1300 kilometriä tunnissa. Korkeusennätyksen lisäksi hän rikkoi laskuvarjohyppyjen pisimmän vapaapudotuksen ennätyksen sekä nopeusennätyksen.

Uusi ennätys tehtiin edellisen tapaan New Mexicon osavaltion yllä.

Alan Eustace valmistautuu ennätyshyppyyn Roswellissa, New Mexicossa. Hän rikkoi laskuvarjohypyn maailmanennätyksen.