Hyppää pääsisältöön

Google ostamassa huippusuositun WhatsApp-viestisovelluksen

Kymmenien miljoonien käyttämä ilmainen viestisovellus kiinnostaa netin jättiläisiä. Tuleeko siitä uuden Google-tuotteen perusta?

Älypuhelin ja kahvila // Kuva: Maria Rautio

Monet älypuhelimen käyttäjät maailmanlaajuisesti ovat alkaneet muutaman viime vuoden aikana käyttämään viestien lähettämiseen WhatsApp-nimistä sovellusta. Yksinkertainen sovellus, jolla siirtyvät nopeasti muun muassa tekstit ja kuvat kaverilta kaverille on tähän mennessä houkutellut vähintään kymmeniä miljoonia käyttäjiä puhelinvalmistajasta riippumatta.

AppleInsiderin tietojen mukaan hakukoneyhtiö Google on ostamassa WhatsAppia ja hinta on kohoamassa peräti miljardiin dollariin. WhatsApp sopisi AppleInsiderin mukaan hyvin Googlen suunnitelmiin rakentaa eri laitteiden välillä toimiva viestisovellus.

Myös Facebookin on aiemmin huhuttu olevan kiinnostunut WhatsAppin ostamisesta. Sovelluksen suosio perustuu siihen, että käyttäjä voi lähettää viestejä nettiyhteyttä käyttäen. Näin voi säästää perinteisten tekstiviestien kuluissa. Yksistään Yhdysvalloissa lähetettiin vuodenvaihteessa 18 miljardia WhatsApp-viestiä.

Mikäli kauppa toteutuu, mielenkiintoista on se, miten Google aikoo suhtautua uuden omistuksensa mainoksettomuuteen.

Lähteet: AppleInsider, CNET