Hyppää pääsisältöön

Garagefest-indiefestari jäjestetään tänä vuonna kahdessa kaupungissa

Garagefest järjestetään Joensuun Kerubissa ja Jyväskylän Lutakossa 30.–31. tammikuuta 2015.

Muun muassa TEKSTI-TV 666 esiintyy Garagefest-tapahtumassa // Kuva: Exogenic Music Group / Santtu Vainio

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Joensuussa vietetty vaihtoehtomusiikin festivaali Garagefest järjestetään jälleen tammikuussa. Tänä festaria juhlitaan Kerubin lisäksi samana viikonloppuna myös Jyväskylän Tanssisali Lutakossa. Samat bändit soittavat molemmissa kaupungeissa, tosin eri päivinä. Yhteensä tapahtumassa soittaa neljätoista bändiä.

Tapahtumassa kuullaan punkkia, kitararockia, vaihtoehtometallia, indierockia ja hämyboogieta. Ohjelmisto on kasattu ajankohtaisista nimistä ja muutamasta klassikkobändistä. Festareilla soittavat muun muassa neljännen albuminsa festariviikonloppuna julkaiseva post-metallisti Callisto, Tulevaisuuden tusina -voittaja Teksti-TV 666, Tankki täyteen -palkinnon napannut Tiisu,Radiopuhelimet ja Jukka ja Jytämimmit. Garagefest saa myös ensimmäisen kansainvälisen vieraansa, kun norjalainen Honningbarna saapuu festareille.

- Idis festarin laajentamisesta lähti kerubilaisilta ja se oli niin hauska, että tartuttiin heti kiinni. Lutakolla ja Kerubilla on paljon yhteistä ihan historiassakin ja oli helppo lähteä vääntämään tuplatapahtumaa, kertoo kahden kaupungin festarista Lutakon promoottori Raine Pulkkinen.

Festivaalin lipunmyynti käynnistyy perjantaina 21. marraskuuta. Lipun hinta on molemmissa kaupungeissa 12 euroa päivä ja 18 euroa kaksi päivää.

Katso koko festivaalin ohjelma täältä.