Hyppää pääsisältöön

Frendien alkamisesta 20 vuotta – tiesitkö tätä suosikkisarjasta?

Frendit-sarjan ensimmäinen jakso esitettiin 22. syyskuuta 1994. Sarjan viimeinen jakso nähtiin Toukokuun 6. päivä vuonna 2004.

Frendit // Kuva: NBC

1. Miljoonan dollarin palkkakuitti per jakso

Kun sarja alkoi, kaikki kuusi päänäyttelijää eli David Schwimmer, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matthew Perry ja Jennifer Aniston saivat kukin palkakseen 22 500 dollaria yhdestä jaksosta. Myöhemmin palkka nousi miljoonaan dollariin per jakso.

Gif: giphy.com

2. Köyhyydestä kuuluisuuksiin

Ennen Frendejä Joeyn näyttelijä Matt LeBlanc ei elänyt leveästi. Kun hän saapui koekuvauksiin, hänellä oli varallisuutta vain 11 dollarin verran.

Gif: giphy.com.

3. Sarjan nimi ei pitänyt alun perin olla Friends

Sarjan luojat David Crane ja Marta Kauffman ryhtyivät tekemän sarjaa nimellä Insomnia Cafe. Kun NBC osti sarjan oikeudet itselleen, sarjan nimi muuttui muotoon Friends Like Us. Kun sarjaa alettiin kuvaata, se kulki nimellä Six Of Us. Televisiosta tuli lopulta ulos sarja nimeltä Friends.

4. Sarjan nimi mainitaan jokaisessa jaksossa

Jokaisessa sarjan 236 jaksossa mainitaan vähitään kerran sana friends.

5. Tunnuskappaleen video on kuvattu studiossa

New Yorkin keskuspuistossa sijaitsevaa suihkulähdettä luullaan samaksi suihkulähteeksi, jonka ympäristöön Frendien tunnarivideo sijoittuu. Todellisuudessa alkutunnari on kuvattu Warner Brothersin studiolla. 

6. The One After Vegas

The One After Vegas -jakson tunnarissa kaikkien näyttelijöiden ja sarjan tekijöiden sukunimiin lisättiin nimi Arquette, silla Monicaa näyttelevä Courteney Cox oli juuri mennyt naimisiin David Arquetten kanssa. 

7. Ross ja Monica

Monica on Frendeissä Rossin pikkusisko. Oikeassa elämässä Monicaa näyttelevä Courteney Cox on vanhempi kuin Rossia näyttelevä David Schwimmer.

Gif: giphy.com

8. Ross on 29-vuotias kolmen vuoden ajan

Ross sanoo olevansa 29-vuotias kausilla 3, 4 ja 5. Kyseisellä ajanjaksolla sarjassa on joulu kolme kertaa. Ikääntymättömyys voi johtua Unagista.

Gif: giphy.com

9. Urheilutausta

Chandleria näyttelevä Matthew Perry harrasti lapsena tennistä. 13-vuotiaana hän oli Kanadan tennisjuniorien rankingissa sijalla kaksi. 

10. How you doing?

TV’s Guide listasi Joeyn hurmaavan how you doing -repliikin sijalle neljä kaikista television iskulauseista vuonna 2005. 

Gif: giphy.com

Lue myös:

Aamukahvit Frendien Central Perkissä? Onnistuu!

Frendit-tähti katumapäällä: Miksi ihmeessä lopetimme sarjan tekemisen?

Lähteet: Useita