Hyppää pääsisältöön

Finnair: Netissä surffailu onnistuu pian Aasian lennoillamme

Finnairin uudet koneet tuovat mukanaan nettiyhteyden matkustajille. Vanhojen koneiden päivitys nettiaikaan olisi miljoonasijoitus. Oletko sinä käyttänyt lennolla nettiä?

Kännykän käyttöä mobiilissa

Uudet Airbus A350-koneet aloittavat matkustajien kuljettamisen Finnairin Aasian lennoilla ensi vuonna ja samalla asiakkaat saavat käyttöönsä langattoman nettiyhteyden. Finnairin tietojen mukaan suurin tarve internetin käyttämiselle on päivälentojen matkustajilla.

Langaton nettiyhteys on ollut Finnairin hankintalistalla vuodesta 2005 saakka, mutta tukiasemia ei ole  asennettu iäkkäämpiin koneisiin. Se olisi viihdejärjestelmistä vastaavan johtajan, Jouni Oksasen, mukaan miljoonasijoitus. Verkkoyhteys lentokoneessa toimii satelliittien kautta tai mantereen yllä lennettäessä maassa sijaitsevien tukiasemien avulla.

Euroopassa langattoman nettiyhteyden on ensimmäisenä ottanut käyttöön Norwegian Air vuosikymmenen alussa. Lisäksi Lufthansan lennoilla voi selata nettiä. Oksasen mielestä Finnair ei ole kehityksessä jälkijunassa, koska nettiyhteyttä tarjoavia lentoyhtiöitä on vähän Euroopassa.

Yhdysvalloissa lentokoneiden langattomat nettiyhteydet ovat yleisiä. Yhdysvaltain viranomaiset ovat höllentäneet alan säädöksiä ennen Euroopan lentoturvallisuusvirasto Easaa. Yhdysvalloissa yritykset myyvät pääsyä verkkoon lennoilla esimerkiksi kuukaudeksi muutamalla kymmenellä dollarilla.

Lue lisää Yle Uutisten jutusta.

Oletko käyttänyt nettiyhteyttä lentokoneessa? Minkälaisia kokemuksia sinulla lentokoneen nettiyhteyden toimivuudesta? Kommentoi alle.

Lähteet: Yle Uutiset