Hyppää pääsisältöön

Finalistit vastaavat: Tätä on luvassa illan UMK:ssa

Espoon Barona Areenalla tänään lauantaina järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa selviää, kuka lähtee edustamaan Suomea toukokuussa Ruotsissa järjestettäviin euroviisuihin.

UMK-logo 2013

Marry Me -kappaleellaan kisaileva Krista Siegfrids lupaa jatkavansa ”more is more” -linjallaan.

- Mulle tulee 12 mimmiä lavalle, ja siitä tulee aika suuri show-numero. Otin tuomariston mielipiteet vastaan ja olenkin tehnyt joitain kompromisseja. Voin luvata, että yllätyksiä on luvassa, siitä ei tule sama show kuin karsinta-lähetyksessä, Siegfrids kertoo.

Diandra puolestaan on toivonut Egypti-henkistä meininkiä siivittämään Colliding Into You -kappalettaan.

- Näen biisin polttavana ja haluan sellaista fiilistä siihin, kärventävää ja paahtavaa, keltaista ja oranssia valoa. Meillä on sellainen Kleopatra-meininki siinä, puhuttiin pyramideista ja sinne on kuulemma tulossa hieroglyfeja. Mua siis ei stailata Kleopatraksi… Tai en mä itse asiassa tiedä, Diandra naureskelee.

He’s Not My Man -kappaleella UMK:ssa skabaileva Elina Orkoneva aikoo ottaa lavan entistä enemmän haltuun Barona Areenalla.

- Karsintojen The Circuksen lavahan on aika pieni Baronaan verrattuna, nyt aiomme liikkua enemmän. Esiinnymme musiikin riemusta ja biisin ehdoilla, ei lähdetä mihinkään överitouhuun, Orkoneva kertoo.

Last Panda uskoo pystyvänsä täyttämään Saturday Night Forever -kappaleen esityksellään isommankin lavan.

- Ihan sama vaikka olisi jalkapallokenttä, otamme homman haltuun tavalla tai toisella. Tärkeintä on pitää hauskaa ja tarjota yleisölle sitä, mikä tulee sieltä sisimmästä, Last Pandan jäsenet summaavat.

Neljän veljeksen muodostava Great Wide North haluaa ottaa yleisön show’hunsa mukaan.

- Emme halua olla se show itsessään, vaan haluamme nähdä lippuja liehumassa ja ottaa yleisön mukaan, kun vedämme kertsiä. Biisi muuttuu, mitä isommalle lavalle tullaan, se tulee olemaan meidän avain voittoon, veljekset uskovat.

_We Should Be Through -_balladillaan kisaava Mikael Saari on sanojensa mukaan saanut paljon kiitosta siitä, että hänen kappalettaan kuunnellessa on mukava rauhoittua.

- Toivon, että se myös finaalissa koskettaa jotakuta. Olisihan se aika makeeta, Saari kommentoi.

Lucy Was Driving -yhtye sai finaaliin pääsemällä karistettua suurimmat paineet pois.

- Nyt voimme rentoutua ja ottaa maailmaa syleilevämpi ote. Emme voi enää pudota eikä tarvitse enää ylittää mitään rimaa. Finaaliin tulee valoshowta ja ilotulituksia, mutta jatkamme samalla linjalla kuin aiemmin, yhtye kertoo.

Arion uskoo saavansa itsevarmuutta hiomalla esitys viimeisen päälle kuntoon.

- The Circuksessa saimme esimakua isommalle yleisölle soittamisesta. Nyt hiomme lavashown niin, että se on meistä hyvä. Siitä se itsevarmuus tulee samalla.

Lähteet: Uuden Musiikin Kilpailu