Hyppää pääsisältöön

Fanit odottavat Isac Elliotin keikkaa useita päiviä – telttaleiri Qstockissa

Oulun Kuusisaareen rakennettavan Qstock –festivaalialueen lähistölle on ilmestynyt kolme telttaa. Kaikkia telttailijoita yhdistää yksi tekijä – he odottavat torstai-iltana järjestettävää Isac Elliotin konserttia. Lahtelainen Ellioteer Jutta on odottanut pisimmillään Iken keikkaa neljä päivää ja kolme yötä.

Isac Elliot Norjassa 2013 // Kuva: Charlotta Munsterhjelm/ Yle

Oulun Raatin urheilukentän viereiselle parkkipaikalle on pystytetty kolme telttaa. Maanantain ja tiistain välisenä yönä paikalle saapuneet Jutta ja Janika seuraavat Qstockin festivaalialueen rakentamista telttansa edustalla. Kaksikko kuluttaa aikaa kylpemällä auringossa torstai-iltaa odottaen – silloin esiintyy heidän ihailema Isac Elliot.

Tyttöjen kesäloma kuluu Isacin keikkoja kiertäessä. 18-vuotias Jutta kertoo nähneensä Isacin kymmeniä kertoja. Edellisellä keikalla Jutta oli Tuurissa pari viikkoa sitten. Tuurin konserttia mentiin odottamaan paikan päälle jo neljä päivää aiemmin. Tyttöjen tavoitteena on päästä torstaina tapaamaan Isac. Jutta haluaisi päivittää Instagramiin taas uuden yhteiskuvan idolinsa kanssa.

– Toisaalta voin antaa muidenkin päästä kuvaan, kun halukkaita riittää. Olen nähnyt Iken kuitenkin jo melkein sata kertaa, Jutta kertoo Yle Uutisille.

Fanittaminen yhdistää ystävyksiä

Tyttöjen vanhemmat suhtautuivat aluksi varauksella Isacin fanittamiseen. Nykyään keikoilla ja festareilla kiertämiseen annetaan helpommin lupa.

– Kyllä ne nykyään ymmärtää, kuinka tärkeää tämä meille on.

Jutta ja Janika kertovat, että he ovat ystävystyneet Isacin fanituksen kautta. Myös muut teltoissa festivaalialueen ulkopuolella odottavat

Ellioteerit ovat kaksikolle tuttuja aikaisemmilta keikoilta.

Mikä Isacissa on ihaninta?

– Sen keikat on vaan niin kivoja! Ja kun sen on tavannut monta kertaa, on oppinut vähän tuntemaan sen luonnettakin paremmin.

Katso Isac Elliotin Baby I -musavideo alta.

Lähteet: Yle Uutiset